Voćar Kopaonik
Voćar Kopaonik je porodično preduzeće koje se nalazi na istočnoj padini Kopaonika.
Delatnost preduzeća je gajenje voćnjaka i prerada voća u voćne rakije.Tradicija i iskustvo generacija vlasnika preduzeća u pečenju rakije, staro preko jednog veka, primenjeno u proizvodnji, obezbedjuju proizvodima poseban kvalitet.
Voćne rakije su prirodne, bez upotrebe veštačkih aroma i aditiva, o čemu se stara i garantuje vlasnik preduzeća Dragan Raičević.
Voće, pretežno iz ovog regiona, rukom se bere, pažljivo odabira, od voćnih plodova odvaja koštica, semenka, semenska loža i preradjuje u voćnu kašu koja se po završenoj fermentaciji destiliše u bakarnim kazanima. Ovakvim tehnološkim procesom postiže se visok kvalitet voćnih rakija sa izuzetno prijatnim ukusom voća.
Rakije koje su predmet prizvodnog programa su čiste, kristalno bistre i bezbojne, što doprinosi sveukupnoj vizuelnoj dopadljivosti rakija. Miris ovih voćnih rakija je izražen, dobro razvijen, raskošan, čist, tipičan za ove vrste rakija koji stvara impresiju prijatnog, dopadljivog i kompleksnog bukea.
Ukus je svakako najvažniji parametar kvaliteta ovih voćnih rakija. Još veća impresija se može steći prilikom degustacije rakija koje su izrazito pune, harmonične, skladne, zaokružene i izrazito pitke sa prepoznatljivim ukusom voća.
Proizvedena od rukom obranih plodova šljive, pečene na stari način, u bakarnim kazanima. Trad
Proizvedena od rukom obranih plodova šljive, pečene na stari način, u bakarnim kazanima. Trad
Proizvedena na tradicionalan način u bakarnim kazanima, od rukom branog grožđa. Tradicija i iskustvo
Proizvedena na tradicionalan način u bakarnim kazanima, od rukom branih plodova stare sorte jabuke "
Proizvedena na tradicionalan način u bakarnim kazanima, od rukom branih plodova stare sorte jabuke "
Proizvedena na tradicionalan način u bakarnim kazanima, od rukom biranih plodova dunje bez semenki i
Proizvedena na tradicionalan način u bakarnim kazanima, od rukom biranih plodova dunje bez semenki i
Proizvedena na tradicional način u bakarnim kazanim, od rukom biranih plodova kajsije bez koš
Proizvedena na tradicionalan način u bakarnim kazanima, od rukom branih plodova kruške &ldquo
Proizvedena na tradicionalan način u bakarnim kazanima, od rukom branih plodova kruške &ldquo
Proizvedena od rukom branih plodova maline, pečenjem na stari način, u bakarnim kazanima. Tradicija