Vukajlović

 

Cede zdravo da bi točili zdravlje

 

Primarna delatnost poljoprivrednog gazdinstva „Dragoljub Vukajlović“ je plantaža na kojoj uzgajaju 1.100 žbunja aronije.

 

Lekovita svojstva aronije poznata su Indijancima vekovima. Aronija je listopadni grm poreklom iz Severne Amerike, u Rusiju uvedena tek krajem 1800-ih, a zatim u zemlje Centralne i Istočne Evrope. Male tamne bobice biljke Aronia Melanocarpa pune su hranljivih svojstava i antioksidanata, poput vitamina C i antocijanina, i nude pregršt blagodati onima koji žele da poboljšaju svoje zdravlje boljom ishranom. Aronija kao lek tek je nedavno stekla popularnost u savremenom društvu, a lekovita svojstva aronije trenutno se uveliko proučavaju u laboratorijama širom sveta.

Poljoprivredno gazdinstvo „Dragoljub Vukajlovic“ osnovano je 2013. godine sa ciljem oživljavanja domaćinstva koje se u porodičnom posedu nalazi još od pocetka XX veka, i čijem razvoju doprinosi šesta generacija porodice Vukajlovic. Osnovnu ponudu gazdinstva čini proizvodnja aronije sa zasadom od 1.100 organski proizvedenih zasada biljke Aronia Melanocarpa.

 

Uzgoj i proizvodnja aronije vrši se bez hemijskih tretmana i u skladu sa načelima organske proizvodnje.

Sortiraj
Vukajlović čaj od Aronije 200gr

Male tamne bobice biljke Aronia Melanocarpa pune su hranljivih svojstava i antioksidanata, poput vit

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code