Podrum Pevac nalazi se u srcu Šumadije, a proizvodni pogon smešten je nedaleko od Kragujevca, u selu Cvetojevac. Velika ljubav prema ovom poslu i iskustvo u proizvodnji rakije iznedrilo je ideju da se prošire i na proizvodnju vina. To danas čine sa velikom radošću i bezbrižno.
Podrum Pevac poseduje vinariju kapaciteta oko 20.000 litara, a u okviru vinarije nalazi se i barik podrum namenjen odležavanju vina. Vina Podruma Pevac poseduju jedan jako redak kvalitet u moru prebogate ponude vinske Srbije. Radi se o onoj komponenti do koje se najteže stiže – prepoznatljivost! Tamjanika i šardone kod belih, a kaberne fran u roze varijanti, sorte su trenutno u fokusu mlade vinarije Podrum Pevac.
Zanimljive bele etikete sa crtežima i nazivi vina prosto mame vinoljupce koje će iznenaditi visok tehnološki kvalitet vina. Šardone u klasičnoj i barikiranoj varijanti kao gastronomsko vino i tamjanika kao aperitivno, te roze kaberne fran Kukuriku, ostaju upamćeni već pri prvom susretu i lepim balansom predskazuju još više domete ove vinarije u godinama koje slede.Posetite sajt podruma Pevac.

ZANIMLJIVOSTI


© 2019. All Rights Reserved

Novo