Dobra Voda... Vina još bolja!


Vinarija Vinis iz sela Dobra Voda, koje se formalno nalazi u sastavu Jagodine, svoj nezaustavljivi hod ka vrhu srpske (pa i evropske) vinske scene započinju samim pojavljivanjem prve boce 2011 godine. Tiho i nenametljivo, suvim kvalitetom, Vinarija Vinis se organski (bez banalnih marketinških trikova) nameće sve većem broju poklonika vina.
U sastavu vinarije je „aktivnih“ od starta 6.5 hektara, mudro postavljenih i projektovanih zasada, na maksimalno osunčanom položaju (250 – 300m, nadmorske visine). Od sortimenta, tu imamo šardone, merlo i kaberne sovinjon. Neverovatan položaj vinograda i idealno ukomponovano zemljište pružaju izuzetnu podlogu za proizvodnju isključivo i jedino vrhunskih vina.
Dugovečnost inoksnog šardonea (više od 5 godina „raste“ sa lakoćom) i suptilna trajna moć internacionalne mlavsko – moravske crvene kupaže predstavljaju garant da se u Dobroj Vodi prave nesvakidašnja vina. Na kvalitet Vinisa nisu mogle biti imune ni inostrane sudije. Uvek medalje, a bude tu i trofeja. Vinis Merlot & Cabernet Sauvignon iz 2012 – te, spada u sam vrh srpskog vinarstva uopšte. Prestižno takmičenje u Briselu (Concours de Mondial) i veliko zlato. Dakle, preko 95 poena na takvom takmičenju je ovo vino lansiralo, sa njegovim tvorcima, u orbitu. Tu su i medalje sa Decantera, iz Bordoa, Budimpešte...Posetite sajt vinarije Vinis.

ZANIMLJIVOSTI


© 2019. All Rights Reserved

Novo