ours logo ours logo
kupovina vina i rakije
Za iznos veći od
0 dinara
besplatna dostava BESPLATNA DOSTAVA
Povraćaj novca za neotvorenu robu kupovina vina i rakije ZA PROSLAVE
Zarić logo

Stari Povlen u novom ruhu

Destilerija Zarić je nastala na tradiciji i u prostoru nekadašnje čuvene destilerije rakije „Povlen“, čija je davna slava poslednje dve decenije bledela do dolaska porodice Zarić.
Uprkos voćarskoj tradiciji kosjerićkog kraja, različite okolnosti su uticale na to da stari „Povlen“ izgubi svoj sjaj. Rešeni, pre svega, da na najbolji način iskoriste potencijal ovog voćarskog kraja i tradiciju u spravljanju najkvalitetnije rakije, punom parom su radili na modernizaciji i obnavljanju postojećih pogona za preradu i destilaciju voća, a samim tim su povećali i potrebe za uzgojem voća u ovom kraju, kao i kapacitete proizvodnje. Velika finansijska ulaganja, posvećenost i želja da se u savremenom dobu na najbolji način spoje vrhunska tehnologija, savremena nauka, iskustvo i stara srpska tradicija, omogućili su da postignu da stari „Povlen“ zablista kao nova Destilerija Zarić, najsavremenija destilerija rakije u jugoistočnoj Evropi.
Kosjerićki kraj ima veoma dugu voćarsku tradiciju, i po kvalitetu voća je bio čuven i izvan granica bivše Jugoslavije. Zbog dobrih klimatskih uslova, sastava zemljišta i nadmorske visine, ovdašnje sadnice šljiva, pre svega sorti požegača, trnovača i ranka, potom i krušaka, jabuka i malina, oduvek su bile veoma cenjene. U poslednje dve decenije drastično je smanjen uzgoj voća zbog problema niske otkupne cene. Ipak, stvari se menjaju. Zahvaljujući obnavljanju rakijskog podruma, ovaj voćarski kraj ne samo da je oživeo, već je u značajnoj meri i povećao broj zasada voća. Danas više od 1.500 domaćinstava obnavlja i proširuje svoje zasade za potrebe Destilerije Zarić.


Zarić Kraljica
2.280,00 din
Zarić Nostalgija
2.420,00 din
Zarić Nirvana
2.140,00 din
Zarić Medena
1.860,00 din
Zarić Opsesija
4.850,00 din
Zarić Koketa
1.520,00 din
Zarić Magija
2.420,00 din
Zarić Travaklija
1.690,00 din

Info

Pun naziv:

Privredno društvo za trgovinu i usluge OURS 2017 d.o.o.

Skraćeni naziv:

OURS 2017 d.o.o.

PIB:

110366093

Matični broj:

21343382

Žiro-račun:

160-494588-24

Dokumenta

Kupovina i dostava proizvoda:

OVDE

Politika privatnosti:

OVDE

Kontakt