ours logo ours logo
kupovina vina i rakije
Za iznos veći od
0 dinara
besplatna dostava BESPLATNA DOSTAVA
Povraćaj novca za neotvorenu robu kupovina vina i rakije ZA PROSLAVE
Smiljković 90 logo

Župa i njena priča u flaši

Porodica Smiljković se više generacija unazad bavi uzgojem vinove loze i spravljanjem vina. Novije generacije su otišle korak napred i započele komercijalniju proizvodnju. Na tržište su izašli sa tri etikete: Sudbina i Grašac su bela vina a Vihor crvena kupaža.
Porodica Smiljković sama uzgaja vinovu lozu, a vinogradi u rodu pokrivaju 5 hektara zemlje.
Tu su zastupljene sorte: Italijanski rizling, Tamjanika, Merlot, Cabernet Sauvignon, Frankovka i Župski bojadiser.
Vinarija Smiljković ima ukupnu godišnju proizvodnju oko 15.000 buteljki, a pokazuju i tendenciju rasta u narednim godinama, pa se pominje brojka do 30.000 boca.
Pored proizvodnje ova porodica planira da u svoju ponudu uvrsti i vinski turizam i izgradnju pet apartmana. Inače vinarija poseduje degustacionu salu koja prima do 30 ljudi, a uskoro se završava i nova degustaciona sala koja će moći da primi još 60 ljudi. Dakle spremni su da vas dočekaju i ugoste kako to Župljani umeju.
Vinarija se nalazi u Aleksandrovcu Župskom tačnije u selu Drenča koje je udaljeno 3km od samog grada. U blizini vinarije se nalazi jedan od najstarijih manastira u Srbiji iz XIV veka sa medju nama redje poznatim nazivom Dušmanica, a poznatiji kao Manastir Drenča.
Župa je od davnina poznata po uzgoju vinove loze i spravljanju vrhunskih vina. Župa je jedno od podneblja sa najvećim brojem sunčanih dana u godini i idealnom nadmorskom visinom za uzgoj vinove loze protežući se na nadmorskoj visini od 300 do 500m. Župa je okružena sa četri planine Kopaonik, Jastrebac, Goč i Željin pa su noći hladne što poguduje aromatičnim sortama kao što je zaštitni znak Župe - Tamjanika.


Smiljković 90 Sudbina
936,00 din
Smiljković 90 Grašac
936,00 din
Smiljković 90 Vihor
936,00 din

Info

Pun naziv:

Privredno društvo za trgovinu i usluge OURS 2017 d.o.o.

Skraćeni naziv:

OURS 2017 d.o.o.

PIB:

110366093

Matični broj:

21343382

Žiro-račun:

160-494588-24

Dokumenta

Kupovina i dostava proizvoda:

OVDE

Politika privatnosti:

OVDE

Kontakt