Vina
Naziv proizvodjača
Vrsta voća
Vrsta destilata
Ambalaža
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Dostojna

 

 

Destilerija Čolić nalazi se u selu Kutlovo na putu koji spaja Kragujevac i Gornji Milanovac.

 


Čolići su poreklom iz sela Vlakča, zaseoka Zmajevac i znak firme asocira na vezu sa prošlošću i očuvanje tradicije proizvodnje kvalitetne rakije. Ime rakija odslikava želju naslednika da istrajnim radom na postizanju i očuvanju kvaliteta budu DOSTOJNI naslednici i čuvari tradicije predaka. Spojili smo tradiciju i tehnologiju sa željom da očuvamo i dovedemo do savršenstva ljubav i umeće proizvodnje rakije koje smo nasledili od naših predaka.

 


Spojem tradicije i moderne tehnologije Destilerija Čolić nastoji da očuva i unapredi staru srpsku tradiciju proizvodnje kvalitetnih voćnih rakija. Locirana u reonu gde priroda voću daruje sve ono što je potrebno za tu proizvodnju, Destilerija Čolić primenom savremenih tehnoloških dosti gnuća ima za cilj da taj kvalitet iz voća sačuva i pretoči u svoje proizvode. Ovo svoje opredeljenje Destilerija Čolić pokazuje i ispunjavanjem standarda kvaliteta HCCP, čime su njeni proizvodi apsolutno bezbedni u pogledu zdravstvene ispravnosti za potrošače.

 

Kontrolisanjem procesa fermentacije iz voća dobijamo najbolje od onog što ono u sebi sadrži. Destilacijom na kazanima sa kolonom za destilaciju i deflegmatorom u mogućnosti smo da, odvajanjem frakcija, iz voća izvučemo ono najbolje a da sve štetne i po zdravlje opasne sastojke izbacimo iz gotovog proizvoda. Na ovaj način dobijeni destilati odlaze u podrum gde nakon višegodišnjeg odležavanja u kontrolisanim uslovima dobijaju prepoznatljiv kvalitet.
Odležavanje se vrši u hrastovim burićima koji destilatima predaju plemenitu aromu hrasta i taninskih materija što dovodi do zaokružene arome i ukusa u krajnjim proizvodima. Savremen dizajn i izgled ambalaže ima za cilj da uspostavi prvi kontakt sa ljubiteljima dobre kapljice, a njena prepoznatljivost da im pomogne da joj se ponovo vrate.

Filteri
Sortiraj
Dostojna Šljiva 0,7L

Šljivovica je rakija dobijena destilacijom fermentisanih plodova šljive. U proizvodnji

Dostojna Kajsija 0,7L

Mogućnost kupovine sa originalnom kutijom.

Dostojna Dunja 0,7L

Dunjevača je voćna rakija dobijena destilacijom prevrelih plodova dunje, stare autohtone sorte lesko

Dostojna Viljamovka 0,7L

Viljamovka je voćna rakija dobijena destilacijom prevrelih plodova stare engleske sorte krušk

Dostojna Medovina 0.7

Medovača je specijalna rakija dobijena odležavanjem najkvalitetnijeg destilata jabuke u hrastovim bu

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code