ours logo ours logo
kupovina vina i rakije
Za iznos veći od
0 dinara
besplatna dostava BESPLATNA DOSTAVA
Povraćaj novca za neotvorenu robu kupovina vina i rakije ZA PROSLAVE
Stari hrast logo

Žir sa hrasta, Stari hrast iz Žirovnice

Podrum Stari hrast svoj početak beleži 2008 godine, u vreme kada rastu ideje o stvaranju nove vinske Srbije i kada se pojavljuju sada već velika imena vinskog sveta. Njihova vizija je bila i ostala biti porodična vinarija sa sopstvenim zasadima i kapacitetima kojima se može upravljati u krugu porodice, uz angažovanje vodećih stručnjaka iz polja proizvodnje vina i rakija.
Podrum nosi naziv po 200 godina starom hrastu koji se nalazi u samom vinogradu i koji pamte najstariji stanovnici tog kraja.
Posebno su ponosni na činjenicu da su svi njihovi proizvodi dobijeni isključivo i samo od proizvoda iz sopstvenih zasada, ručno branih, gde se posebna pažnja obraća da berba bude kada je voće i grožđe u optimalnom ciklusu biološke zrelosti. Prerada voća i grožđa sa visoravni iznad sela Žirovnica koju zapljuskuju ruže vetrova sa okolnih šumadijskih brda vrši se u prostorijama Podruma Stari hrast.
Vinogradi Podruma Stari hrast zauzimaju 10ha i podignuti su u selu Žirovnica, na putu Kragujevac-Batočina, a pripadaju Šumadijskom vinogorju. Specifičnost svake parcele pažljivo je sjedinjena s odabranim sortama vinove loze kako bi svaka od njih u skladu sa optimalnim zemljištem i povoljnim klimatskim uslovima mogle da razviju svoj maksimalni potencijal.
Voćnjaci obuhvataju površinu od 15ha i na njima su zastupljene vrste od kojih proizvode rakije: šljiva, kruška, kajsija i dunja. Tradicija proizvodnje rakije u ovoj porodici proteže još iz davnih vremena. Prvi pisani dokumenti o gajenju voća i ovoj proizvodnji u porodici Stevanović datiraju iz davne 1805. godine.
U sklopu proizvodnog pogona nalazi se degustaciona sala sa kapacitetom do 50 osoba.


Stari Hrast Sauvignon Blanc
895,00 din
Stari Hrast Merlot
930,00 din
Stari Hrast Šljiva
1.140,00 din
Stari Hrast Viljamovka
1.320,00 din
Stari Hrast Kajsija
1.430,00 din
Stari Hrast Dunja
1.490,00 din
Stari Hrast Vinjak
2.290,00 din

Info

Pun naziv:

Privredno društvo za trgovinu i usluge OURS 2017 d.o.o.

Skraćeni naziv:

OURS 2017 d.o.o.

PIB:

110366093

Matični broj:

21343382

Žiro-račun:

160-494588-24

Dokumenta

Kupovina i dostava proizvoda:

OVDE

Politika privatnosti:

OVDE

Kontakt