Vina
8 razloga zašto da pijete srpska vina

8 razloga zašto da pijete srpska vina

1 April 2024
  • Сподели:

Naša vinoteka ima privilegiju da sa sobom nosi priču izuzetne mlade dame, Nevene Nedeljković, tehnologa po struci, čija je strast prema vinu pretočena u, za njene mlade godine, impresivnu karijeru.

 

Nevenina putanja vodila je kroz poznate vinarije poput Rubina, Molovina i Vinčića, gde je sticala i usavršavala znanje koje danas deli sa nama. Vino na kom je radila, Grašac Vinčić, zabeležilo je istorijski uspeh kao najocenjenije srpsko vino na jednom svetskom takmičenju, potvrđujući Nevenin talenat i posvećenost.

 

Nevena svojom prisutnošću i znanjem obogaćuje naš tim, planirajući sa nama buduće degustacije, promocije i snimanja, kako bi ljubiteljima vina približila bogatstvo i kvalitet srpske vinske scene.

 

Evo šta Nevena kaže o tome zašto bi trebalo da pijemo srpska vina iz ugla vinskog stručnjaka.

 

 

Podrška vinskoj sceni Srbije: Zašto birati domaće?

 

 

Kao mladi tehnolog i veliki entuzijasta sa stečenom ljubavlju prema vinarstvu, moje iskustvo sa prolaskom kroz proizvodnju manjih i većih, tradicionalnih i savremeno opremljenih vinarija, kao i onih veoma poznatih i onih manje poznatih, učvrstilo je moju veru u važnost upoznavanja potrošača sa vinskom scenom Srbije.

 

 

Od vinograda do boce: Putovanje srpskog vina

 

 

Dugačak je put od vinograda do boce. Proizvodnja kvalitetnog vina zahteva mnogo znanja, truda, rada i odricanja. Vino reflektuje lokalni karakter teroara i kulture, i kako se bolje upoznajemo sa srpskim vinima, otvaramo vrata za privlačenje stranaca i unapređenje turizma, koji je neraskidivo vezan sa vinarstvom.

 

 

Zašto izabrati baš vino iz Srbije?

 

 

Kupovinom domaćih vina direktno pomažemo našu lokalnu ekonomiju, što pozitivno utiče na razvoj vinarske industrije u Srbiji i omogućava enolozima da učestvuju u inovativnim pristupima proizvodnje. Time ne samo da čuvamo bogatu vinsku tradiciju i nasleđe Srbije, već i podržavamo male proizvođače.

 

Poslednjih godina, interesovanje za vina se promenilo, sa konstantne potražnje šardonea ili merloa do traženja tamjanike i prokupca - naših autohtonih sorti. Ovo pokazuje da nešto dobro radimo, a cilj nam je i da proširimo interesovanje nudeći i druge, manje poznate sorte.

 

 

8 razloga zašto da pijete srpska vina:

 


Visok kvalitet - Naše vinarije proizvode vina koja mogu parirati internacionalnim etiketama.
Povezivanje sa lokalnom kulturom - Vino kao most između prošlosti i sadašnjosti.
Autentičnost - Upoznavanje sa jedinstvenim vinima koja se ne mogu naći nigde drugde u svetu, od autohtonih i novonastalih sorti.
Podrška lokalnoj ekonomiji - Svaka kupljena boca pomaže našim proizvođačima.
Čuvanje kulturnog nasleđa - Promovisanjem domaćih sorti.
Raznolikost - Sa 22 vinorodna rejona, Srbija nudi široku paletu ukusa i aroma.
Tržište za sve cene - Odnos cene i kvaliteta koji zadovoljava sve.
Ekološka održivost i širenje svesti na tu temu - Vinari sve više praktikuju održive
metode uzgoja.

 

 

Širom otvorena vrata OURS vinoteke

 

 

Naša vinoteka, osnovana na principu prodaje samo proizvoda poreklom iz Srbije, široko otvara svoja vrata za sve ljubitelje vina, ali i za one koji tek žele da otkriju bogatstvo srpske vinske scene.

 

Dolaskom kod nas, sigurno nećete ostati ravnodušni.

 

Podržavajmo zajedno vinsku scenu Srbije, čuvajmo naše nasleđe i uživajmo u jedinstvenim ukusima koje nam naša zemlja nudi. Pridružite se putovanju kroz bogatstvo srpskih vina i budite deo ove predivne priče.

 

Svaka čaša vina koju pijemo je priča za sebe, a izborom srpskih vina, mi ne samo da uživamo u vrhunskim ukusima, već i aktivno doprinosimo prosperitetu naše vinske industrije.

 

Istražite, degustirajte, uživajte – vaše novo omiljeno vino možda vas čeka baš na policama naše vinoteke.

 

Zapamtite, podrška domaćoj vinskoj sceni nije samo kupovina boce vina; to je gest koji ima dalekosežne pozitivne efekte na našu kulturu, ekonomiju i očuvanje okoline. Zajedno možemo napraviti razliku. Vaša sledeća čaša vina neka bude iz Srbije!

 

Živeli!

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code