Vina
Naziv proizvodjača
Vrsta voća
Vrsta destilata
Ambalaža
Kutija

Popović

 

 

Destilerija Popović nastala je na tradiciji koja se vezuje za Miladina Popovića (1901-1980) i selo Progoreoci nadomak Darosave iz 30-tih godina prošlog veka, koji je sa tri hektara pod šljivom, svoj prvi kazan kupio 1936. godine. Od tada do danas, u kontinuitetu na imanju Popovića „peče“ se rakija, a sa Dimitrijem Popovićem kao predstavnikom četvrte generacije, u proizvodnju rakije uneli smo porodično iskustvo i naučna znanja o proizvodnji jakih alkoholnih pića, koja su ovaj proizvod učinila veličanstvenim.

Destilerija Popović, preduzetnička radnja pod punim nazivom , PR Dimitrije Popović Podrum Popović Progoreoci, nalazi se u srcu Šumadije u selu Progoreoci, nedaleko od Aranđelovca, na trinaestom kilometru magistralnog puta 1300 Kaplara, koji spaja Aranđelovac i Lazarevac. Smeštena na visoravni sa prelepim pogledom na okolinu, destilerija je opremljena i degustacionom salom.

Naša priča počinje 2017. godine, i dalje je u razvoju, a rezultat je višestruko nagrađivana rakija od šljive i liker od višnje. Sadašnji kapacitet je oko 3.000 litara konzumne rakije. Proizvodi destilerije brendirani su trgovačkim nazivom „KOJEKUDE“.

Ponosni na kvalitet naše rakije osnovano tvrdimo da „uveseljava i krepi generacije“

„KOJEKUDE“ rakija od šljive, proizvodi se od sorti šljive Čačanska rodna, Čačanska lepotica i Crvena ranka, na tradicionalan način, metodom dvostruke destilacije u bakarnom kazanu Alambik- šaranskog tipa. Destilat odležava u buradima zapremine 500l, koja su izrađena od hrastovog drveta, a najkraći period odležavanja pre iznošenja na tržište je 18 meseci, s tim što rakiju ostavljamo u buretu sve vreme prodaje, do isteka zaliha.

Naša rakija od šljive je u proteklih 17 godina ocenjena preko 20 puta u zlatnom kvalitetu (preko 18,01), a šest puta su rakije Podruma Popović ocenjene Velikim zlatom (preko 18,50), poslednji put na ocenjivanju na Institutu za voćarstvo u Čačku 2022 godine.

Filteri
Sortiraj
Popović Kojekude Šljiva 0,7

Rakija od šljive je bistra, ćilibarno žute boje, prijatnog blagog mirisa tipičnog za vanilu d

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code