Vina
Naziv proizvodjača
Vrsta voća
Vrsta destilata
Ambalaža
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Rubin

 

 

Vinarija RUBIN je osnovana 1955. godine za proizvodnju i trgovinu grožđem i vinom, alkoholnim i bezalkoholnim pićima. Osnovni cilj je bio razvoj vinogradarstva i proizvodnja vina i alkoholnih pića na bazi grožđa i vina u regionu Kruševca.

 

Vinarija Rubin se nalazi u jugoistočnoj Evropi, terenu idealnom za gajenje vinove loze, na geografskoj širini na kojoj su smeštene najpoznatije svetske vinarije i vinogradarske oblasti, Bordo u Francuskoj i Toskana u Italiji. Najveći je proizvođač grožđa, vina i žestokih alkoholnih pića u svojoj zemlji, sa tradicijom dugom preko 60 godina. Poseduje najveće površine vinograda u rodu – 1.200 hektara i najveći broj vina sa zaštićenim geografskim poreklom u zemlji. Prednost kompanije je zaokružen proces proizvodnje vina: od sopstvenih vinograda, preko pinterske radionice gde se izrađuje burad, do proizvodnje vina vrhunskog kvaliteta.

 

Vinski podrum kompanije je kapaciteta 22,5 miliona litara, dok je kapacitet podruma za pića tipa konjaka 15 miliona litara, od čega je 6 miliona u hrastovim buradima (12.000 hrastovih buradi od 500l za odležavanje destilata), što ga čini jednim od najvećih drvenih podruma u Evropi.

Rubinov portfolio obuhvata vina i žestoka alkoholna pića, sa preko 80 proizvoda. U kategoriji vina se nalaze stona, kvalitetna i vrhunska vina, kao i penušava vina koja se proizvode po klasičnoj Champenoise metodi. Rubinov Vinjak, vodka, pelinkovac, likeri za koktele i rakije, poznati su brendovi u kategoriji žestokih alkoholnih pića. Značajnu inovaciju u proizvodnji alkoholnih pića čine novi proizvodi u limenci: Špriceri, Vinjak Cola i Barman RTD.

Godišnja prodaja kompanije je preko 17 miliona litara alkoholnih pića. Proizvodi se izvoze u preko 20 zemalja sveta, od Amerike do Australije. Na inostranim tržištima se konkuriše isključivo kvalitetom. 

 

Sve je počelo u Kruševcu, davne 1958. godine, kada su prva hrastova burad napunjena vinskim destilatom krenula na odležavanje i starenje. Oblivena Suncem, ova burad su postala simbolična slika po kojoj se Rubin i danas prepoznaje.

Proizvedeno je piće prirodnog, čarobnog ukusa i prepoznatljivog mirisa.

Postoji puno legendi o ovom sada već kultnom piću. Jedna od njih je da su Rubinov Vinjak prvo probale kafanske meraklije u Prokuplju. Nakon što su ga prvi konzumenti otkrili, počeli su da se nadmeću u superlativima hvaleći novi Rubinov proizvod. Ubrzo je stigla i prva zvanična narudžbenica iz ovog grada: 2 vagona Vinjaka. I tako je sve počelo, i uspešno traje!

Filteri
Sortiraj
Rubin Vinjak 5yo 0,7

Odabirom visokokvalitetnih vinskih destilata specifičnog aromatskog kompleksa i dugogodišnjim

Rubin Vinjak XO 0,7

Ekskluzivni proizvod iz porodice vinjaka u čijem stvaranju su učestvovale generacije imajući u vidu

Rubin Vinjak Hedonic 0,7

Arhivski Vinjak Hedonic, star 50 godina, najprestižniji je proizvod iz porodice vinjaka. Godine odle

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code