Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Vino Kalem

 

 

Nedaleko od leve obale čudljive, prelepe i često surove Zapadne Morave, na desetak kilometara od Trstenika nalazi se Velika Drenova. Moravska dolina svojim prirodnim uslovima područja, uticali su da poljoprivreda postane najosnovniji vid zanimanja. Brzo su osvojili pogodno zemljište pa je Velika Drenova postala jedna od najpoznatijih vinogradarskih mesta.

Vino Kalem nalazi se na 20 km od Kruševca na lokaciji mesta Velika Drenova. Na prostoru površine oko 6 ha organizovana je Vinarija, Destilerija i proizvodnja sadnog materijala.

Kapacitet vinarije iznosi 5.000.000 litara, vinarija je sagrađena 2014. i 2015. godine i odlikuje se vrhunskim kvalitetom opreme od najprestižnijih stranih dobavljača. Celokupna fermentacija obavlja se u kontrolisanim uslovima temperature, sa ukupnim kapacitetom 700.000 lit., tako da se može reći da su i naša stona vina proizvedena pod vrhunskim tehnološkim uslovima.

Kontrolisanu fermentaciju podržava rashladno postojenje snage 170 kW sa 4 skrolna kompresora, koji pored kontrolisane fermentacije imaju opciju i hladne stabilizacije vina što omogućava da se veoma mlada vina, neposredno nakon fermetacije nađu na tržištu.

Privatizacijom „Vino Kalem“ prerasta u akcionarsko drustvo, čime počinje nov period u razvoju koji se ogleda pre svega u širenju proizvodne delatnosti sa loznih i vočnih sadnica kalemova na proizvodnju kvalitetnih vina i rakija. U uslovima promene najsavremenije tehnologije i opreme za proizvodnju i negu vina. Kao rezultat kontinuiranog rada, ulaganja u zaposlene i praćenja navika i ukusa potrošača, kupcima naših vina.

Filteri
Sortiraj
Vino Kalem Sauvignon Blanc 0,75

Suvo belo vino od grožđa is sopstvenih zasada, zelenkasto žute boje izrazito aromatično sa tonovima

Vino Kalem Tamjanika 0,75

Neodoljiva, autentična, intenzivnog cvetnog mirisa, duge strajnosti, skladnog, punog ukusa, koji pra

Vino Kalem Vranac Premium 0,75

Vranac je drevna sorta vina,njeno poreklo je skriveno u dubinama istorije. Vino je tamne rubin crven

Vino Kalem Prokupac Dominant 0,75

Vino ima prelepu rubin boju, koja mu daje poseban izgled. Intenzivnog je rustičnog mirisa, sa obilje

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code