Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Žarković

 

Iz jednog od mnogobrojnih vinskih župskih sela sa nazivom Raklja, napojeno dugom tradicijom, dolazi nam porodična vinarija Žarković. Tradicija duga oko 100 godina dolazi iz samog vinograda iste starosti. U zasadima su internacionalni Merlot i domaći Prokupac, a nadje se mesta i za još neku sortu. 

 

Vinogradi nisu veliki ali nije ni proizvodnja. Sve se radi ručno, što se ovde mora naglasiti, pa je krajnji rezultat negde oko 2.500 flaša vina na godišnjem nivou. Ali kakvih flaša? 

 

Akcenat je prvo na etiketi, ručno pisanoj. Forma koja se nekima svidja, budeći u njima melanholiju davnih vremena i župskog vinarstva, a nekima ne svidja, sa željom da se ovaj nivo kvaliteta vina što brže i bolje prikažu svetu kroz neku modernu, dopadljivu etiketu.

Nama se svidja jer je prepoznatljiva a iskreno podseća na samu Župu! Ako ste nepristrasni po pitanju etikete ili pak pristrasni, verujte nam, vino će vas ostaviti u čudu. Iskrena snaga podneblja pretače se iz godine u godinu u svaku flašu. 

 

Župske vinarije, a i sama vinarija Žarković, polako postaju prepoznatljivi našem tržištu, definišu se svakako, svako na svoj način ali kvalitet je nesporan, pa dopustite sebi da probate ove čarobne napitke.

 

Živeli!

 

  

Filteri
Sortiraj
Žarković Prokupac 0,75

Intenzivan i zreo miris manga, marakuje, zrelih nektarina, smokve i kandiranog limuna, dopunjen to

Žarković Merlot 0,75

Merlo izrazito voćnog karaktera, istovremeno divlje i nežno iznenadjuje doživljajem. Kompleksnost i

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code