Naziv proizvodjača
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Stari Hrast

 

Žir sa hrasta, Stari hrast iz Žirovnice

 

Podrum Stari hrast svoj početak beleži 2008 godine, u vreme kada rastu ideje o stvaranju nove vinske Srbije i kada se pojavljuju sada već velika imena vinskog sveta. Njihova vizija je bila i ostala biti porodična vinarija sa sopstvenim zasadima i kapacitetima kojima se može upravljati u krugu porodice, uz angažovanje vodećih stručnjaka iz polja proizvodnje vina i rakija.

 

Posebno su ponosni na činjenicu da su svi njihovi proizvodi dobijeni isključivo i samo od proizvoda iz sopstvenih zasada, ručno branih, gde se posebna pažnja obraća da berba bude kada je voće i grožđe u optimalnom ciklusu biološke zrelosti. Prerada voća i grožđa sa visoravni iznad sela Žirovnica koju zapljuskuju ruže vetrova sa okolnih šumadijskih brda vrši se u prostorijama Podruma Stari hrast.

 

Vinogradi Podruma Stari hrast zauzimaju 10ha i podignuti su u selu Žirovnica, na putu Kragujevac-Batočina, a pripadaju Šumadijskom vinogorju. Specifičnost svake parcele pažljivo je sjedinjena s odabranim sortama vinove loze kako bi svaka od njih u skladu sa optimalnim zemljištem i povoljnim klimatskim uslovima mogle da razviju svoj maksimalni potencijal.
Voćnjaci obuhvataju površinu od 15ha i na njima su zastupljene vrste od kojih proizvode rakije: šljiva, kruška, kajsija i dunja. Tradicija proizvodnje rakije u ovoj porodici proteže još iz davnih vremena. Prvi pisani dokumenti o gajenju voća i ovoj proizvodnji u porodici Stevanović datiraju iz davne 1805. godine.

 

Podrum nosi naziv po 200 godina starom hrastu koji se nalazi u samom vinogradu i koji pamte najstariji stanovnici tog kraja.

Filteri
Sortiraj
Stari Hrast Sauvignon Blanc 0,75

Svež, mirisan, iz dve berbe pažljivo odabranog groždja, jedne rane i jedne u punoj tehnološko

Stari Hrast Merlot 0,75

Crveno vino "novog sveta" , izražene arome svežeg voća, visnje, maline upotpunjene vanilastim tono

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code