Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Stari Hrast

 

Žir sa hrasta, Stari hrast iz Žirovnice

 

Podrum Stari hrast svoj početak beleži 2008 godine, u vreme kada rastu ideje o stvaranju nove vinske Srbije i kada se pojavljuju sada već velika imena vinskog sveta. Njihova vizija je bila i ostala biti porodična vinarija sa sopstvenim zasadima i kapacitetima kojima se može upravljati u krugu porodice, uz angažovanje vodećih stručnjaka iz polja proizvodnje vina i rakija.

 

Posebno su ponosni na činjenicu da su svi njihovi proizvodi dobijeni isključivo i samo od proizvoda iz sopstvenih zasada, ručno branih, gde se posebna pažnja obraća da berba bude kada je voće i grožđe u optimalnom ciklusu biološke zrelosti. Prerada voća i grožđa sa visoravni iznad sela Žirovnica koju zapljuskuju ruže vetrova sa okolnih šumadijskih brda vrši se u prostorijama Podruma Stari hrast.

 

Vinogradi Podruma Stari hrast zauzimaju 10ha i podignuti su u selu Žirovnica, na putu Kragujevac-Batočina, a pripadaju Šumadijskom vinogorju. Specifičnost svake parcele pažljivo je sjedinjena s odabranim sortama vinove loze kako bi svaka od njih u skladu sa optimalnim zemljištem i povoljnim klimatskim uslovima mogle da razviju svoj maksimalni potencijal.
Voćnjaci obuhvataju površinu od 15ha i na njima su zastupljene vrste od kojih proizvode rakije: šljiva, kruška, kajsija i dunja. Tradicija proizvodnje rakije u ovoj porodici proteže još iz davnih vremena. Prvi pisani dokumenti o gajenju voća i ovoj proizvodnji u porodici Stevanović datiraju iz davne 1805. godine.

 

Podrum nosi naziv po 200 godina starom hrastu koji se nalazi u samom vinogradu i koji pamte najstariji stanovnici tog kraja.

Filteri
Sortiraj
Stari Hrast Sauvignon Blanc 0,75

Svež, mirisan, iz dve berbe pažljivo odabranog groždja, jedne rane i jedne u punoj tehnološko

Stari Hrast Merlot 0,75

Crveno vino "novog sveta" , izražene arome svežeg voća, visnje, maline upotpunjene vanilastim tono

Stari Hrast Merlot Selekcija 0,75

Merlot Selekcija 2017 odležavao je godinu dana u barik buradima, delimično novim, delimično kori&s

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code