Vina
Naziv proizvodjača
Vrsta voća
Vrsta destilata
Ambalaža
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Jelički Dukat

 

 

Kao što je šljiva najlepše drvo iz porodice ruža tako je i JELIČKI DUKAT najmirisnija ruža među STARIM SRPSKIM rakijama. JELIČKI DUKAT je stara srpska šljivova prepečenica jačine 45% v/v koja je u hrastovim buradima odležala 12 godina. Dobijena od najkvalitetnijih sorti šljiva sa voćnjaka porodice Prodanović iz sela Pridvorica, na istočnim padinama planine Jelice kod Čačka.

 

JELIČKI DUKAT se čuva u podrumima porodice Prodanović gde optimalna temperatura i vlažnost daju najbolje uslove za sazrevanje rakije. Hrastova burad , najčešće zapremine 500 litara, u kojima rakija odležava godinama, zaslužna su za formiranje specifične arome i ukusnih svojstava ovog pića. Redovna kontrola mladih i starih destilata JELIČKOG DUKATA daje stalni kvalitet a samim tim i vrhunsku poziciju na našem i stranom tržištu .

Proizvodnja šljivove prepečenice je tradicija porodice Prodanović stara koliko i sama porodica a čiji koreni u čačanskom kraju sežu u 18-ti vek. Vetrovi koji šibaju našu zemlju, naš narod, pa tako i porodicu Prodanović učinili su da stara, odležala rakija bude vredna koliko i dukat. Rakija je predstavljala zalog za sigurniju ali uvek neizvesnu budućnost. Školovala je decu, ženila sinove , udavala kćeri, plaćala poreze i omogućavala da se u veselju i sa optimizmom čeka sutra. 12 godina starenja u hrastovim buradima dali su JELIČKI DUKAT zlatno žute, ćilibarne boje prefinjenog ukusa.

 

JELIČKI DUKAT u sebi nosi duh prošlosti i zaboravljene tradicionalne vrednosti ali i novo doba koje je pred nama. On objedinjava tradicionalni recept i najsavremeniju tehnologiju, elegantno i moderno pakovanje ali i neposrednost i toplinu srpskog sela. JELIČKI DUKAT je piće jedinstvenog bukea koje u sebi sadrži i tradiciju. To je pitko piće boje ćilibara (zlatno žuta). Zaokruženog je ukusa u kome dominiraju tonovi hrasta, ali uz baršunasto prisustvo šljive. Livade i šume koje okružuju voćnjak unose još i lepršave cvetne tonove. Stara hrastova burad u kojima DUKAT zri 12 godina učinila su ga bližim konjaku nego rakiji.

Filteri
Sortiraj
Jelički Dukat Šljiva 0,7l

JELIČKI DUKAT je proizvod koji se može konzumirati tokom celog dana. Predlažemo da ga služite u &sca

Jelički Dukat Kajsija 0,7l

Niste znali? Pa da, Jelički dukat ima i rakiju od kajsije. Aromatična, ukusna i pitka, stvorena za u

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code