Kao što je šljiva najlepše drvo iz porodice ruža tako je i JELIČKI DUKAT najmirisnija ruža među STARIM SRPSKIM rakijama. JELIČKI DUKAT je stara srpska šljivova prepečenica jačine 45% v/v koja je u hrastovim buradima odležala 12 godina. Dobijena od najkvalitetnijih sorti šljiva sa voćnjaka porodice Prodanović iz sela Pridvorica, na istočnim padinama planine Jelice kod Čačka.
JELIČKI DUKAT se čuva u podrumima porodice Prodanović gde optimalna temperatura i vlažnost daju najbolje uslove za sazrevanje rakije. Hrastova burad , najčešće zapremine 500 litara, u kojima rakija odležava godinama, zaslužna su za formiranje specifične arome i ukusnih svojstava ovog pića. Redovna kontrola mladih i starih destilata JELIČKOG DUKATA daje stalni kvalitet a samim tim i vrhunsku poziciju na našem i stranom tržištu .
Proizvodnja šljivove prepečenice je tradicija porodice Prodanović stara koliko i sama porodica a čiji koreni u čačanskom kraju sežu u 18-ti vek. Vetrovi koji šibaju našu zemlju, naš narod, pa tako i porodicu Prodanović učinili su da stara, odležala rakija bude vredna koliko i dukat. Rakija je predstavljala zalog za sigurniju ali uvek neizvesnu budućnost. Školovala je decu, ženila sinove , udavala kćeri, plaćala poreze i omogućavala da se u veselju i sa optimizmom čeka sutra. 12 godina starenja u hrastovim buradima dali su JELIČKI DUKAT zlatno žute, ćilibarne boje prefinjenog ukusa.
JELIČKI DUKAT u sebi nosi duh prošlosti i zaboravljene tradicionalne vrednosti ali i novo doba koje je pred nama. On objedinjava tradicionalni recept i najsavremeniju tehnologiju, elegantno i moderno pakovanje ali i neposrednost i toplinu srpskog sela. JELIČKI DUKAT je piće jedinstvenog bukea koje u sebi sadrži i tradiciju. To je pitko piće boje ćilibara (zlatno žuta). Zaokruženog je ukusa u kome dominiraju tonovi hrasta, ali uz baršunasto prisustvo šljive. Livade i šume koje okružuju voćnjak unose još i lepršave cvetne tonove. Stara hrastova burad u kojima DUKAT zri 12 godina učinila su ga bližim konjaku nego rakiji.