Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Aleksandar Todorović

 

Naš prvi vinograd posadio je moj otac 1995, iste godine kad sam se ja rodio. Odrastao sam u ovim redovima. Među čokotima sam prohodao, igrao se, sve više učio, iz godine u godinu sve više i radio. Vinograd i ja smo rasli zajedno. Otkad znam za sebe, to je mesto kom pripadam. Zavoleo sam ovo što radim toliko da sam poželeo da naučim još više o tome, pa sam završio Poljoprivredni fakultet u Zemunu, odsek voćarstvo i vinogradarstvo. Gajenje loze i pravljenje vina polako su prestali da budu samo mala porodična strast, postali su ozbiljan životni poziv. Prvu samostalnu berbu imao sam 2017. Bio je to znak za mog oca Slavišu da može bez bojazni da mi prepusti da vodim i vinograde i vinariju.

Temelje koje je postavio svojim iskustvom, nadograđujem svojim entuzijazmom iz dana u dan, razmišljajući stalno o inovacijama, poboljšanjima i daljem razvoju. Od samog početka nismo odstupili od ideje da pravimo prirodna vina – iz sopstvenih zasada koje gajimo organski, a prirodi prepuštamo da vodi glavnu reč i u podrumu.

Sva vina radim po osećaju, nema pravila koliko će biti duga maceracija, koliko ce odležavati tačno na talogu, u bačvi, boci… U svojim vinima želim maksimalno da istaknem teroar nase zemlje a u tome mi pomažu prirodni procesi koji se dešavaju u vinu jer ne dodajem nikakvu hemiju. Moja filozofija je jednostavna, prirodi pripomažem kako bih dobio najbolje groždje iz svojih vinograda što se odrazi na buduće vino, jer bez dobrog groždja nema ni dobrog vina! Živeli…

...

Naši vinogradi nalaze se na tri lokacije u ataru sela Lipovac, u opštini Ražanj, nadaleko poznatoj po svom odnosu prema prirodi i zasluženom statusu EKO opštine. I naše opredeljenje je organski pristup, a poštovanje i očuvanje prirode osnovni princip kojim se vodimo – zato smo ušli u proces sertifikacije za eko standard. Ali, želimo da idemo još dalje, težimo i biodinamici pa predano radimo na tome da naše imanje bude potpuno samoodrživo i da ga dodatno obogatimo raznovrsnim biljnim i životinjskim vrstama, kako bismo time obogatili i zemljište, i vinograde, a na kraju i sama vina.

Pod vinogradima trenutno imamo tri hektara, od kojih su dva u punom rodu, a ostalo su mladi zasadi koji uskoro stižu na rod. Smatramo da na našoj autentičnoj, izuzetno kvalitetnoj i plodnoj zemlji najviše od sebe mogu da daju upravo autohtone sorte sa našeg podneblja, zato smo se opredelili za Župljanku, Prokupac, Grašac, Tamjaniku... Želja nam je da ove domaće sorte predstavimo svetu u punom sjaju, u potpunosti prirodno odgajene kako bi dale zaista posebna, iskrena vina.

Iskreno verujemo u to da se prava prirodna vina prave u vinogradu. Zato, kada u podrum uđe pažljivo negovano i kvalitetno grožđe, nama preostaje samo da asistiramo prirodnim procesima – vina se rade po starim metodama, s minimalnim intervencijama, sa malo ili nimalo sumpora, uz praćenje mesečevih mena i drugih biodinamičkih principa. Potom odležavaju u drvenim bačvama velikih zapremina od sprskog hrasta i bagrema, od godinu do dve, uz podizanje taloga. Stari porodični podrum na našem imanju, za nas je mesto s posebnom, autentičnom atmosferom. Zato sve naše goste, nakon šetnje kroz vinograde, provedemo i kroz podrum, upoznamo ih sa našim načinom rada i, baš tu gde nastaju naša vina, zajedno uživamo u bogatim ukusima.

Filteri
Sortiraj
Aleksandar Todorović Čarolija 0,75

Grašac koji odiše tropskim aromama, aromama zrele dinje, sa tragovima meda u saću i na

Aleksandar Todorović Ibis Beli 0,75

Cvetno vino sa visokim potencijalom odležavanja. Elegantnog tela, karakterno, pitko. Aromatskim prof

Aleksandar Todorović Župljanka 0,75

Oranž vino svetlo bakarne boje sa visoko kompleksnim aromama na nosu, gde najviše dominiraju

Aleksandar Todorović 333 0,75

Kompleksno vino napravljeno od tri sorte. Odiše aromama cimeta, muskantnog oraščića i

Aleksandar Todorović Doodle white 0,75

Belo vino, slamasto-žute boje, srednjeg intenziteta sa aromama zrele jabuke i karamele sa primesama

Aleksandar Todorović Ibis crveni 0,75

Ibis Crveni se predstavlja finim tonovima rubin crvene boje. Na nosu izrazito voćno sa pregrst tonov

Aleksandar Todorović Roze 0,75

Ovo vino karakterišu voćni tonovi, najviše mlade jagode i nara, sa nagoveštajem

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code