Kvadrilion iz 4 hektara
Vino traži priču, a njihova , kao i priča 3.500 drugih gazdinstava Aleksandrovačke Župe, može da počne onog dana daleke 1904. kada je ugledavši talasanje vinograda, ušuškanih izmedju Kopaonika, Željine, Ravne planine, Goča, Lisca i Jastrebca, francuski konzul Deko u svoj dnevnik zapisao da je u dalekoj Srbiji otkrio novu Šampanju. Iako to naravno, nije bio početak župskog vinarstva, možemo reći da je to bila prva zvanična najava potencijala današnje I buduće Župe, kao oblasti koja danas predstavlja pravi biser najvećeg vinskog rejona Srbije, „Tri Morave“.
Kako bi ova priča do kraja podsećala na bajku, moramo reći da se u srcu ove regije nalazi selo Šljivovo, gde je na imanju porodice Jotić, na svoj vinski put 2015. godine krenula Vinarija YOTTA.
Njihova vina nastaju samo od grožđa iz sopstvenih zasada, uz korišćenje manjeg dela sirovina iz okolnih porodičnih vinograda, tako da se YOTTA od samog početka na tom putu opredelila za proizvodnju ograničenih količina vina vrhunskog kvaliteta.
Ono što ih takođe izdvaja su isključivo sortna vina od autohtonog i internacionalnog dela palete: Prokupac i Tamjanika, u kombinaciji sa Italijanskim Rizlingom i Kaberne Sovinjonom.
Vinarija ima oko 2,5 hektara vinograda u sopstveni zasadima, a sa porodičnim kooperantima se ta količina penje na blizu 4 ha. Kapacitet ove vinarije je 30.000 boca, a trenutna godišnja proizvodnja je 15.000 boca.