Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Aven

 

Harmonija i sklad su nam prioritet!

 

U sastavu Vinarije AVEN se nalaze dva vinograda, geografski i statusno razdvojena, ali konceptualno više nego povezana. U našem vlasništvu su dva hektara na teritoriji Novog Slankamena. Nadmorska visina od gotovo idealnih 243 m i jugoistočna orijentacija vinograda na vrhu brda, uz neposrednu blizinu Dunava (nekih 300 m vazdušne linije), čini ovo mesto idealnim za proizvodnju belih sorti grožđa. Tu negujemo rajnski rizling i šardone…

 

Drugi vinograd, koji trenutno držimo u zakupu, nalazi se na teritoriji Župe aleksandrovačke . Ta oblast garantuje svojom bogatom vinogradarskom istorijom i vinskim nasleđem, najviši mogući kvalitet grožđa. Iz tog vinograda nam stižu Cabernet Sauvignon i Merlot, u ovom trenutku uzdanice AVEN vinske filosofije.

 

Da ova vinarija već dug vremenski period postoji u vizijama bračnog para Injac, jasno je već po prolasku kapije ljupkog vinskog hrama u Inđiji. U posed prvih vinograda (trenutno 2ha na Fruškoj Gori i 2ha u zakupu, u Župi aleksandrovačkoj) porodica Injac dolazi 2016-te godine, a formalno pravno, AVEN je kao vinarija registrovan 2017-te, u trenutku kada je sistem već potpuno razrađen i zatvoren.

 

Kompletna atmosfera u vinariji, zvanično otvorenoj u januaru 2019-te, odiše konceptom. Svaki kubni centimetar unutar nevelikog ali optimizovanog AVEN zdanja vam vrlo ubedljivo kazuje da „improvizacija ne stanuje ovde“. Uostalom, vino je kanonska rabota, u kojoj za „igrarije“ ima mesta jedino u slučaju nepostojanja odgovarajućeg znanja, zatim potrebnih sredstava za proizvodnju i nedovoljno obučenog ljudstva. Tih komponenti u AVENU nema.

Ono čega ima u AVENU je svakako kapacitet da se godišnje proizvede i odneguje 25000 litara vina visokog kvaliteta, sa daljom tendencijom rasta u skladu sa potrebama tržišta. Na talasima progresa kvaliteta, pa i kvantiteta, menadžment vinarije vredno radi i maksimalno se trudi da bude prisutan gde god to ima smisla. Stoga ne čudi čitav niz manifestacija čijem su nivou, nadamo se, doprinela i AVEN vina.

 

U vinariji kažu: „Od maja 2017-te, kada je spakovana prva boca, do danas, pojavili smo se na velikom broju vinskih smotri, od lokalne do globalne važnosti. Učestvujemo da bi se predstavili, ali i da bi oslušnuli glas vinske javnosti i eventualno prihvatili određene interesantne sugestije, koje ne narušavaju našu AVEN filosofiju rada.

 

Harmonija i sklad su nam prioritet! Naša je obaveza da u tome istrajemo.“

 
 
Filteri
Sortiraj
Aven Rajnski Rizling 0,75

Princ belih sorti u Aven produkciji je bledožut, lako pokretljiv u čaši, srednje laganog tela

Aven Chardonnay 0,75

AVEN Chardonnay je vino žute boje sa zelenim odsjajem. Prilično glicerozan za vina sličnih performan

Aven Cabernet Sauvignon 0,75

Farba u svoje boje čašu, farba usnu duplju poštovaoca vina, boji misli širokoum

Aven Merlot 0,75

Još jedan snažan argument za tezu da je Srbija zemlja merloa, svakako predstavlja Merlot Vina

Aven Balance Cabernet&Merlot 0,75

Kupaža Cabernet Sauvignon & Merlot u ovoj boci dali su najbolje od sebe.

Aven Rose 0,75

Kroz svoj Roze, AVEN Vinarija jasno govori da se ne drži aktuelnog pomodarstva u proizvodnom smislu.

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code