Vina
Naziv proizvodjača
Vrsta voća
Vrsta destilata
Ambalaža
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Mr. Chura

 

 

Priča o Mr. Churi kreće 40 godina nakon što se u svetu neko dosetio da napravi prvi Gin Tonic. Slučajnost? Ne bismo rekli.

Branko Chura rođen je 1888. godine u Čurugu, malom mestu u Vojvodini, odakle je krenuo hrabrim koracima u veliki svet i prvi veliki rat. Prva stanica – Ruski front. Odatle Chura nastavlja put preko Vladivostoka i Jokohame, pa sve do Sijetla i Čikaga.

Amerika je bila njegova obećana zemlja. Svoj život tamo proveo je baveći se boksom, dok je u paraleli gradio karijeru dizajnera ekskluzivnih američkih izloga. Njegova pasija bila je i crtanje, a prema većini Brankovih crteža vreme je bilo blagonaklono, te su pronađeni i sačuvani do danas. Neki u staroj fascikli sa tvrdim povezom, a pojedini i uramljeni na zidu. Svestran i avanturističkog duha, putovao je Amerikom, beležio utiske i slao ih svojim najbližima u Čurugu. Pisao je o svojim putovanjima, o ljudima koje je upoznao. Posebno mesto u Churinim pismima zauzimala je fascinacija pićima koje je imao prilike da proba. Pogađate – voleo je dobar džin.

Nakon 46 godina Chura se vraća u rodni Čurug. Nije bio tipičan primer čoveka koji ode u inostranstvo i vrati se sa brzim kolima, punim koferima i u markiranoj kožnoj jakni.

Ušao je u Čurug sa ručnim prtljagom i violinom za unuku Ljubicu. “Pare nisu za čuvanje, pare su da se troše“, tako je govorio i u pismima, a tako je i živeo. Ubrzo nakon povratka kupio je kuću u Čurugu.

To je bio Čurin put, a sve o njemu i njegovim avanturama pronašao je njegov praunuk prelistavajući stara dokumenta. Ime Branko Čura stajalo je na spisku brodskih putnika, zajedno sa njegovom ženom Evom, amerikankom.

Među svim sačuvanim dokumentima i pismima, nisu pronađene samo zanimljivosti o Churinim putovanjima, već i stara receptura za džin. Baš po toj recepturi i baš u Churinoj kući u Čurugu nastala je Mr. Chura destilerija.

Filteri
Sortiraj
Mr. Chura London Dry gin 0,7

Nakon bezbroj pokušaja, jednog vrelog julskog popodneva trojica drugara napravili su svoj prv

Mr. Chura Alchemy gin 0,7

Alchemy je naš prvi, nefiltrirani džin. Baš zato što nije prošao kroz pr

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code