Vina
Naziv proizvodjača
Vrsta voća
Vrsta destilata
Ambalaža
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Lazar

 

 

Priča o Destileriji Lazar je kazivanje o spoju prirode, truda i tradicije. Naše voćne rakije proizvode se na tradicionalan način, dvostrukom destilacijom, od pažljivo biranih plodova.

Kristalno bistre, prirodne i delikatesne, namenjene su hedonistima istančanog ukusa. Jedinstvene, prepoznatljive i prefinjene arome ovog pića vrhunskog kvaliteta, sažete su u boci Lazar rakije.

Pijte ih rashlađene, iz posebnih čaša, kako bi doživeli svaki detalj njenih balansiranih ukusa.

 

U jugoistočnom delu panonske nizije, u Banatu, nalazi se najveća evropska kontinentalna peščara. Vetar Košava oblikovao je izražen dinski reljef, čije su nadmorske visine između 70 i 200 metara. Rezervat Deliblatska peščara prostire se na blizu 35000 ha gde je primenjen trostepeni sistem zaštite.

Devojački bunar je najpoznatije izletište prirodnog rezervata Deliblatske peščare koji se nalazi nedaleko od Banatskog Karlovca. Prednost ovog izletišta je predivna, netaknuta priroda, sakrivena na samo sat vremena vožnje od Beograda.

O tome kako je izletište dobilo ime postoji nekoliko legendi. Prema prvoj, ovo lepo mesto je dobilo ime po devojkama koje su se skupljale na bunaru, kako bi uzele vodu da nose umornim radnicima. Postoji još jedna legenda, koja se vezuje za vodu bunara. Veruje se da svaka devojka koja se umije vodom iz bunara i u tom momentu zamisli lik voljene osobe, za istu će se i udati.

Kako bi se pesak podvezao u Deliblatskoj peščari, takozvanoj „evropskoj Sahari“ – morala se pošumiti. Prvo pošumljavanje je bilo 1818, za vreme Marije Terezije. Već tada je uočeno da je ovo tlo pogodno za vinograde i voćnjake. Danas se na tom tlu prostiru vinogradi i voćnjaci. U Devojačkom bunaru nalazi se Kuća Vetrova i u njoj odaje Destilerije Lazar, u kojima najlepše i najkvalitetnije srpske vrste voća postaju, na prirodan način, simfonija ukusa i aroma Lazar rakije.

 

Lazar je moderna destilerija nastala kao rezultat truda, znanja i veze savremenih tehnologija i tradicionalne recepture.

Najkvalitetnije voće, malina i grožđe iz sopstvenih, pažljivo uzgajanih i negovanih zasada, a dunje i kruške od pouzdanog kooperanta, kao i prirodni način uzgajanja garantuju premium kvalitet naših rakija.

Koristimo najsavremeniju opremu, poštujući beskompromisne standarde proizvodnog procesa u kojima nema mesta nikakvim veštačkim dodacima. Jedan od glavnih aduta je i naš tehnolog koji prati i kontroliše svaki deo proizvodnje.

Filteri
Sortiraj
Lazar Dunja 0,7

Lazar rakija od dunje je autentična, prirodna voćna rakija, premium kvaliteta i pakovanja. Intenziva

Lazar Malina 0,7

Lazar rakija od Maline je voćna rakija proizvedena na prirodan način, premium kvaliteta i pakovanja.

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code