U ovom kraju, loza se gaji vekovima, a vino predstavlja piće u kome uživaju mnoge generacije. Prvi pisani tragovi datiraju iz trećeg veka, kada je rimski car M.A. Probus podigao prve vinograde na južnim obodima Fruške Gore.
Pažljivo kombinuju izvanredne prirodne uslove koje im pruža naš mikrolokalitet, moderne tehnologije u proizvodnji grožđa i vina, iskustva konsultantskog tima vrhunskih francuskih stručnjaka, ambicionost i želje mladog tima vinarije, da bi stvorili prepoznatljiva i jedinstvena vina sa izraženim pečatom teroara.
Gajenju svake sorte pristupaju pažljivo, u odnosu na vino koje žele da dobiju. Tako se na dva različita načina ista sorta gaji za dva vina, a rezultat je autentičan ukus, koji osvaja sve prave ljubitelje vina.
Nekadašnje ostrvo čuvenog, mitskog Panonskog mora, oduvek je bilo idealno mesto uživanja i odmora za sve istinske ljubitelje prirode.
Deurić vinarija svoje umeće sada pokazuje tržištu i sa jakim destilatima.