Destilerija Rakije Srećković- predstavljanje Osnivanjem destilerije Rakije Srećković 2021.godine u selu Bukovac, na obroncima planine Maljen, podno Divčibara, vlasnik Radiša Srećković je nastavio dugu porodičnu tradiciju voćarstva i proizvodnje rakije.
U svojim voćnjacima gaji šljivu, jabuku i krušku Vilijamovku. Idealno zemljište, pogodna nadmorska visina, povoljna ruža vetrova i savremena agrotehnika garantuju visok kvalitet voća, što je prvi preduslov za dobijanje rakija visokog kvaliteta. Berba i prerada voća se vrši strogo u tehnološkoj zrelosti kako bi se obezbedila najveća koncentracija aromatičnih materija i šećera, a samim tim obezbedio visok kvalitet destilata. Po završenoj kontrolisanoj fermentaciji pristupa se procesu destilacije u dva koraka, dobijanje „meke rakije“ i „prepečenice“. Ovakav sistem „pečenja“ rakije obezbeđuje najbolji kvalitet destilata, zato što se ovim sistemom odstranjuje veći deo metanola i patočnih frakcija.
Dobijene rakije se čuvaju, neguju i sazrevaju u hrastovim buradima ili staklenim balonima u zavisnosti od vrste voća najmanje dve godine. Uvođenjem sistema HACCP bezbednost procesa proizvodnje i samog proizvoda podignut je na maksimalni nivo. Na festivalu rakija u Pančevu 2021.godine, rakija od šljive DIKA dobila je zlatnu medalju, rakija od jabuke veliku srebrnu, a vilijamovka srebrnu medalju. Na festivalu rakija u Topoli 2022.godine, rakije od šljive DIKA dobile su veliku zlatnu i zlatnu medalju, rakija od dunje zlatnu, rakija od jabuke i vilijamovka srebrne medalje. Na osnovu svega urađenog destilerija Rakije Srećković ima čime da se ponosi i diči.
U čast tog osećanja naziv brenda naših rakija „DIKA“.