Vina
Naziv proizvodjača
Vrsta voća
Vrsta destilata
Ambalaža
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Srećković

 

Destilerija Rakije Srećković- predstavljanje Osnivanjem destilerije Rakije Srećković 2021.godine u selu Bukovac, na obroncima planine Maljen, podno Divčibara, vlasnik Radiša Srećković je nastavio dugu porodičnu tradiciju voćarstva i proizvodnje rakije.

 


U svojim voćnjacima gaji šljivu, jabuku i krušku Vilijamovku. Idealno zemljište, pogodna nadmorska visina, povoljna ruža vetrova i savremena agrotehnika garantuju visok kvalitet voća, što je prvi preduslov za dobijanje rakija visokog kvaliteta. Berba i prerada voća se vrši strogo u tehnološkoj zrelosti kako bi se obezbedila najveća koncentracija aromatičnih materija i šećera, a samim tim obezbedio visok kvalitet destilata. Po završenoj kontrolisanoj fermentaciji pristupa se procesu destilacije u dva koraka, dobijanje „meke rakije“ i „prepečenice“. Ovakav sistem „pečenja“ rakije obezbeđuje najbolji kvalitet destilata, zato što se ovim sistemom odstranjuje veći deo metanola i patočnih frakcija.

 

Dobijene rakije se čuvaju, neguju i sazrevaju u hrastovim buradima ili staklenim balonima u zavisnosti od vrste voća najmanje dve godine. Uvođenjem sistema HACCP bezbednost procesa proizvodnje i samog proizvoda podignut je na maksimalni nivo. Na festivalu rakija u Pančevu 2021.godine, rakija od šljive DIKA dobila je zlatnu medalju, rakija od jabuke veliku srebrnu, a vilijamovka srebrnu medalju. Na festivalu rakija u Topoli 2022.godine, rakije od šljive DIKA dobile su veliku zlatnu i zlatnu medalju, rakija od dunje zlatnu, rakija od jabuke i vilijamovka srebrne medalje. Na osnovu svega urađenog destilerija Rakije Srećković ima čime da se ponosi i diči.

U čast tog osećanja naziv brenda naših rakija „DIKA“.

Filteri
Sortiraj
Dika Šljiva 0,7l

Šljive, bogomdani modroplavi plodovi koji upijaju sunčeve zrake u sebe stvarajući energiju ko

Dika Dunja 0,7

Rakija vrhunske arome, ali zato mora biti diskretna, kako ne bi blokirala naša čula, već prod

Dika Viljamovka 0,7l

Ova rakija je prepoznatljiva po svojoj jedinstvenoj prijatnoj aromi. Čuvanjem i negovanjem u staklen

Dika Jabuka 0,7l

Rakija koja daje najviše mogućnosti u izboru ukusa. Veliki broj sorti daje nam priliku da bir

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code