Vrsta rakije
Sorta
Cena
 RSD
 RSD

Srećković

 

Preduzetnik Radiša Srećković osnovao je 2021.godine samostalnu radnju za proizvodnju rakije "Proizvodnja rakije Bukovac". Sedište radnje je na porodičnom imanju vlasnika u selu Bukovac, opština Mionica, u blizini Divčibara. 

 


Na porodičnom imanju sa dugom tradicijom proizvodnje rakije postoji voćnjak površine dva hektara sa zasadima šljive sorti čačanska rodna, stenlej i ranka, kruške vilijamovke i jabuka sorti ajdared, jonatan i greni smit. Izvesna količina voća kupuje se na tržištu.
Destilacija se vrši u kazanu zapremine 400 litara sa električnim mešačem i hladnjakom zapremine 2000 litara. Godišnja proizvodnja rakije Dika od šljive, jabuke i kruške je 4 do 5 hiljada litara Odlezavanje i starenje rakija od šljive i jabuke vrši se u podrumu u hrastovim buradima zapremine 120 do 500 litara. Rakija od kruške čuva se u staklenim balonima zapremine 54 litra.
Punjenje rakije u flaše vrši se u punionici pomoću filter pumpi i automatske punilice.

Uokviru punionice nalazi se magacin ambalaže i magacin gotovih proizvoda. Radi osiguranja bezbedne proizvodnje uveden je sistem kvaliteta HACCP. Na festivalu rakije u Pančevu 2021.godine naša rakija od šljive dobila je zlatnu medalju, rakija od jabuke veliku srebrnu, a rakija viljamovka srebrnu medalju.

Filteri
Sortiraj
Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code