Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija

Šveljo

 

Bavljenje vinogradarstvom u selu Riđica se kroz razne spise pominje još u XV, XVI veku, a o konkretnim vinogradarima se piše nekoliko godina nakon seobe Arsenija Čarnojevića, znači u XVII veku, kada je svaka kuća imala svoj vinograd.

 

Selo Riđica se nalazi na samom severu Vojvodine, pored Sombora, uz granicu sa Mađarskom. Stanovnika ima manje od 2.000, ali poseduju četiri registrovane vinarije i imaju 32 vinara koja su u udruženju. Iako malo, selo je odnedavno dobilo status vinogorja.

 

Priroda je Riđici dala specifične uslove za gajenje vinove loze, jer su smešteni na Telečkoj visoravni sa blagom klimom i velikim brojem sunčanih dana. Zemljište odlikuje crni pesak bogatog mineralnog sastava, koji se odražava i na kvalitet vina.

 

 

Naše malo mesto ima poznatu tradiciju vinogradarstva, u kom nas je spoj prirodnog bogatstva i ljudske umetnosti doveo do nezaboravnih vinskih nota i savršenog ukusa. Naše vino je idealno u trenucima kada želite da svoju radost podelite sa svojim najdražima! Ispijajući belo, rose ili crno "Šveljino" vino uživaćete u rapsodiji ukusa pažljivo uzgojenog i negovanog grožđa, s ljubavlju ubranog i sa izuzetnom pažnjom pretočenog u vino harmoničnog ukusa.

 

 

Vinarija "Šveljo" je mala porodična vinarija, a vinograde smo nasledili od naših deda. 2011. godine smo izvadili i posadili nove čokote, pokrenuvši proizvodnju iz hobija, da bi 2018. godine registrovali vinariju. Lozu smo gajili na jednom hektaru, a 2020. proširili za još jedan hekatr.

Filteri
Sortiraj
Šveljo Sauvignon Blanc 2022 0,75

Sovinjon blan je visoko kvalitetno sortno vino proizvedeno od grožđa iz sopstvenih vinograda sa pesk

Šveljo Sauvignon Blanc 2021 0,75

Sovinjon blan je visoko kvalitetno sortno vino proizvedeno od grožđa iz sopstvenih vinograda sa pesk

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code