Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija

Rakićević

 

Vinski podrum Rakićevića smešten je u Župi Aleksandrovačkoj u mestu Lukarevina. U Župi ih zovu poljane Lukarevina. Poljane nisu baš poljane, to je skup kuća u kojima se živelo sezonski, dok se radilo kako se moralo. Kuće imaju dva sprata od kojih je donji deo bio podrumska prostorija za smeštanje i čuvanje groždja a potom i vina sa odlično definisanom temperaturom. Drugi sprat je namenjen smeštaju za život i odmor. Josif Pančić ih pominje 1856. godine kao 26 župskih bisera (26 poljana) koje se kasnije umnožavaju na 74 poljane, a danas ih ima 24 koje su sačuvane.

 

Takva je i vinska kuća Rakićevića sačuvana u izvornom obliku sagradjena daleke 1886. godine. Vinska kuća Rakićevića  je pod zaštitom spomenika kulture grada Kraljeva. Kako je ruka vremena radila svoje ova kuća je adaptirana 1986. godine.

 

I tu i počinje nova vinska istorija porodice Rakićević koja proizvodi vino već 60 godina, a i duže ali sećanja sežu samo toliko...

 Vinska kuća Rakićević iz Aleksandrovca registrovana je 2004. godine. Kapacitet ove vinarije je oko 30.000 litara, nažalost napune ga ali samo do pola kapaciteta ali i samo kvalitetom. Planiraju proširenje svojih za sada 2 hektara vinograda koji je, tamo šezdesetih, posadio deda sadašnjeg vlasnika Bratislava Rakićevića. Braca gaji groždje poštujući župsku tradiciju a vinima daje nazive koji oslikavaju porodične vrednosti ove vinske kuće. 

Na početku i na kraju Braca uvek kaže živeli!

Filteri
Sortiraj
Rakićević Prokupac Blagoslov 0,75

Kako ime i kaže "Blagoslov" za nepca, u izvornom izvodjenju vinske kuće Rakićević, spojiće dana&scar

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code