Vina
Naziv proizvodjača
Vrsta voća
Vrsta destilata
Ambalaža
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Žubor sa Kablara

 

Do pre samo nekoliko decenija, bilo je teško zamisliti brežuljak u Srbiji na kojem se poput najlepšeg đerdana nisu isticali i pravili važni u svoj svojoj veličanstvenosti voćnjaci Kraljice šljiva – Crvene ranke i neke od njenih dostojanstvenih pratilja: Dragačevke, Trnovače…

Još je teže bilo zamisliti kuću ispred čije se kačare s’ jeseni nije kočoperno vijorio dim iz lampeka i širio opojni, sjedinjeni miris komine, žibre i rakije šljivovice, pomešan sa veselim žagorom komšijskog razgovora i svih onih koji bi se tu zatekli da se «nađu» domaćinu i kazandžiji.

 

Sada, kada je iza nas skoro decenija rada na «Žuboru sa Kablara» teško je odrediti kada je sve zapravo počelo. Da li je sve nastalo još onda kada smo kao deca, sa osećajem velikog ponosa jer nam je poveren tako važan zadatak, učestvovali u skupljanju šljiva u dedinom voćnjaku, ili, pak kada smo, kao nešto starija deca, tu slatkoću podelili sa onom koja je ukus tog ploda prefinjene boje noći, činila punijim, zrelijim i nezaboravnim?

Ili pak možda onda kada je sve to nestalo: i voće i voćnjak a slatkoća i osećaj te noći boje šljive ostali u nama samo kao žubor uspomena? Ili dok smo, negde daleko od domovine, tragali za stazama na putu ka nekim novim uspomenama i shvatili da nećemo biti srećni ako na njemu ne sačuvamo ono što je sastavni deo našeg bića, dok ponovo ne čujemo žagor koji oživljava tradiciju s’ početka priče.

 

Kako god, sada smo ovde i nadamo se da će «Žubor sa Kablara» dugo da žubori, oživljava susrete i čuva autentičnost zapisanu u snazi naših predaka.

Filteri
Sortiraj
Žubor Šljiva 0,7

Kraljevski tonovi boje indiga protkani sa nijansama zlata na premium pakovanju ovog bisera iz na&sca

Žubor Liker od suvih šljiva 0,75

Jedinstven rakijski proizvod od suve šljive i brižljivo odabranih kablarskih lekovitih biljak

Žubor Šumadijski čaj 1,0L

Recept za rakiju koja okrepljuje i duh i telo prenosio se s’ generacije na generaciju, a svoju

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code