Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Smiljković 90

 

Župa i njena priča u flaši

 

Porodica Smiljković se više generacija unazad bavi uzgojem vinove loze i spravljanjem vina. Novije generacije su otišle korak napred i započele komercijalniju proizvodnju. Na tržište su izašli sa tri etikete: Sudbina i Grašac su bela vina a Vihor crvena kupaža.

 

Porodica Smiljković sama uzgaja vinovu lozu, a vinogradi u rodu pokrivaju 5 hektara zemlje.
Tu su zastupljene sorte: Italijanski rizling, Tamjanika, Merlot, Cabernet Sauvignon, Frankovka i Župski bojadiser.
Vinarija Smiljković ima ukupnu godišnju proizvodnju oko 15.000 buteljki, a pokazuju i tendenciju rasta u narednim godinama, pa se pominje brojka do 30.000 boca.

 

Pored proizvodnje ova porodica planira da u svoju ponudu uvrsti i vinski turizam i izgradnju pet apartmana. Inače vinarija poseduje degustacionu salu koja prima do 30 ljudi, a uskoro se završava i nova degustaciona sala koja će moći da primi još 60 ljudi. Dakle spremni su da vas dočekaju i ugoste kako to Župljani umeju.
Vinarija se nalazi u Aleksandrovcu Župskom tačnije u selu Drenča koje je udaljeno 3km od samog grada. U blizini vinarije se nalazi jedan od najstarijih manastira u Srbiji iz XIV veka sa medju nama redje poznatim nazivom Dušmanica, a poznatiji kao Manastir Drenča.

 

Župa je od davnina poznata po uzgoju vinove loze i spravljanju vrhunskih vina. Župa je jedno od podneblja sa najvećim brojem sunčanih dana u godini i idealnom nadmorskom visinom za uzgoj vinove loze protežući se na nadmorskoj visini od 300 do 500m. Župa je okružena sa četri planine Kopaonik, Jastrebac, Goč i Željin pa su noći hladne što poguduje aromatičnim sortama kao što je zaštitni znak Župe - Tamjanika.

Filteri
Sortiraj
Smiljković Sudbina 0,75

Elegantno, harmonicno, suvo belo vino, svetlo zute boje, raskošnog bukea i punog ukusa, odlik

Smiljković Grašac 0,75

Vino je zlatno zute boje, sa lepim finim zelenkastim tonovima, elegantno vino lakšeg je tela,

Smiljković Vihor 0,75

Suvo crveno vino intezivne rubin crvene boje, raskošne arome i prijatnog bukea, punog i sklad

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code