Moderni petao
Destilerija „Pevac“ postala je simbol očuvanja tradicije i implementiranja najsavremenije tehnologije koja rezultira prefinjenim ukusima rakija vrhunskog kvaliteta.Svoju istoriju „Podrum Pevac“ počeo je da ispisuje ne tako davne 2008. godine koju svakodnevno upotpunjuje snagom vizije i pretače u najfinije arome i ukuse rakija kojima je teško reći ne!
Proizvodni pogon nalazi se nadomak Kragujevca, u malom ušuškanom selu Cvetojevac gde nastaje magija pravljenja rakije.Proizvodni kapacitet dostiže 100.000 litara godišnje dok je izvozni potencijal 2019. godine dostigao 70% od ukupne proizvodnje što je još jedna potvrda kvaliteta i uspeha.Paljžljivim procesom destilacije na najsavremenijoj destilacionoj koloni od 500 litara koju pokreće automatizovani parni kotao, stvara se rafinirani kompleks arome rakija koje donosi lagan i prepoznatljiv ukus uživanja.
„Podrum Pevac“ iznedrio je rakije autentičnih ukusa dunje, kruške, šljive,maline, kajsije i loze koje donose nesvakidašnji ukus za sva čula. Ono po čemu se izdvaja je „Zlatni Pevac“ rakija od dunje sa jestivim 23 karatnim listićima zlata.U sklopu destilerije i vinarije postoji degustaciona sala moderno opremljena za sve one koji žele da vide i probaju ono što Podrum Pevac proizvodi.Dizajn posebno osmišljenih boca i pakovanja sastavni je deo kreiranja brenda koji se prepoznaje na pravi ukus!