Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Panjković

 

 

Vino ima svoje poreklo ali vinarija ima svoju priču. Ovo je naša…

 


U blizini Smedereva, na obroncima Zlatnog Brega, prvi čokoti vinove loze zasađeni su još u doba Rimljana. Na tim istim obroncima je i Miloš Obrenović kupio imanje sa vinogradom, napravio letnjikovac "Zlatni breg", uživao u pogledu na Dunav i u vrhunskim vinima napravljenih od grožđa sa tih padina.
Lepotu i energiju ovog mesta je prepoznao Miloš Panjković koji je pre 60 godina sa svojom porodicom proširio vinograd i osnovao Vinariju Panjkovic.


Na divnom mineralnom terenu, koji ima blagu klimu, sa čarobnim odsjajem sunca sa Dunava, Vinarija Panjkovic sa puno pažnje i ljubavi stvara vina sa dušom svake godine u kojoj je napravljena ili, kako mivolimo da kažemo, sa “pričom” godine koja daje karakterističnu notu koju možete osetiti u svakom gutljaju.

Našu priču odlikuju tri osnovne karakteristike: radost, smelost i mudrost. Radost u izazovu, smelost u gajenju i mudrost u kombinovanju različitih sorti grožđa kako bi dobili autentičan i lako prepoznatljiv ukus. Sva naša vina nastaju prvo u vinogradu i tu pridajemo veliku pažnju da se vinograd neguje na pravilan način uz korišćenje organskog đubriva, kontrolisanog prinosa bez navodnjavanja kako bi se otisak godine u kojoj je grožđe sazrilo osetilo u svakoj čaši.

 

Sama vinarija se nalazi u okviru vinograda. Vreme od momenta berbe do smeštaja u kontrolisane fermentore i vinifikatore je ispod 30 minuta. Cilj nam je da kontakt kiseonika sa grožđem, širom i vinom bude minimalan i u kontrolisanim uslovima, sve dok se boca vina ne otvori, vino "prodiše" i ispriča svoju priču.

Filteri
Sortiraj
Panjković Radost 0,75

Belo vino je spoj sorti Pinot Grigio i Sauvignon Blanc koje daje voćni, svež i pun ukus. Miris vina

Panjkovć Mudrost 0,75

Merlot i Cabernet Sauvignon u kasnoj berbi sa produženim vrenjem u kontrolisanoj sredini je dalo vin

Panjković Smelost 0,75

Prijatan roze od kupaže Pinot Grigio i Muskat Hamburga je smelo pomeranje granice rozea ka jačim vin

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code