Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Panjković

 

 

Vino ima svoje poreklo ali vinarija ima svoju priču. Ovo je naša…

 


U blizini Smedereva, na obroncima Zlatnog Brega, prvi čokoti vinove loze zasađeni su još u doba Rimljana. Na tim istim obroncima je i Miloš Obrenović kupio imanje sa vinogradom, napravio letnjikovac "Zlatni breg", uživao u pogledu na Dunav i u vrhunskim vinima napravljenih od grožđa sa tih padina.
Lepotu i energiju ovog mesta je prepoznao Miloš Panjković koji je pre 60 godina sa svojom porodicom proširio vinograd i osnovao Vinariju Panjkovic.


Na divnom mineralnom terenu, koji ima blagu klimu, sa čarobnim odsjajem sunca sa Dunava, Vinarija Panjkovic sa puno pažnje i ljubavi stvara vina sa dušom svake godine u kojoj je napravljena ili, kako mivolimo da kažemo, sa “pričom” godine koja daje karakterističnu notu koju možete osetiti u svakom gutljaju.

Našu priču odlikuju tri osnovne karakteristike: radost, smelost i mudrost. Radost u izazovu, smelost u gajenju i mudrost u kombinovanju različitih sorti grožđa kako bi dobili autentičan i lako prepoznatljiv ukus. Sva naša vina nastaju prvo u vinogradu i tu pridajemo veliku pažnju da se vinograd neguje na pravilan način uz korišćenje organskog đubriva, kontrolisanog prinosa bez navodnjavanja kako bi se otisak godine u kojoj je grožđe sazrilo osetilo u svakoj čaši.

 

Sama vinarija se nalazi u okviru vinograda. Vreme od momenta berbe do smeštaja u kontrolisane fermentore i vinifikatore je ispod 30 minuta. Cilj nam je da kontakt kiseonika sa grožđem, širom i vinom bude minimalan i u kontrolisanim uslovima, sve dok se boca vina ne otvori, vino "prodiše" i ispriča svoju priču.

Filteri
Sortiraj
Panjković Radost 0,75

Belo vino je spoj sorti Pinot Grigio i Sauvignon Blanc koje daje voćni, svež i pun ukus. Miris vina

Panjkovć Mudrost 0,75

Merlot i Cabernet Sauvignon u kasnoj berbi sa produženim vrenjem u kontrolisanoj sredini je dalo vin

Panjković Smelost 0,75

Prijatan roze od kupaže Pinot Grigio i Muskat Hamburga je smelo pomeranje granice rozea ka jačim vin

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code