Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Temet

vinarija TemeT

 

U Lozoviku iznad Jagodine, valovitom predelu odakle Šumadija gleda na Pomoravlje, vođeni tragom vinogradarske zemlje, postalo je jasno gde treba pustiti korenje.

 

U čast prirode, zemlje i sunca, uzdignuta na bregu, okružena vinogradima, podignuta je vinarija TEMET. Njeno stvaranje je uzbudljiv put ispunjen otkrićima, iskušenjima i snovima.

 

TEMET vinarija obrađuje 37,8 ha vinograda, podeljenih u 19 parcela raspoređenih na dva lokaliteta, 250-330m nadmorske visine. Topografija “Temetovog brega” nudi tri vrste različitog zemljišta, što je omogućilo pre svega zasade autohtonih sorti Prokupac, Morava, Tamjanika, ali i odabrane ekspozicije za Burgundac sivi, Chardonnay, Merlot, Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon.

 

Loze su pažljivo odabrane, sa različitim klonovima koji zajedno nude najbolje karakteristike svake sorte. Metoda gajenja omogućava razvoj vinove loze koja je primorana da se takmiči među sobom u kontrolisanim uslovima i da apsorbuje hranljive elemente i vlagu iz zemljišta. Ova konkurentnost čini lozu dovoljno snažnom za proizvodnju grožđa visokog kvaliteta. Grožđe dolazi isključivo iz našeg vinograda. Nastojimo da održimo jaku vezu sa vinovom lozom kroz svo naše znanje i poštovanje životne sredine. Ostajemo tradicionalisti uprkos sve većem razvoju tehnologije uzgoja vina.

 

Posao u vinogradu ( rezidba, lačenje, zalamanje vinove loze, branje grožđa ) obavlja se isključivo ručno, što rezultira povećanim kvalitetom vina. Počev od 2018. godine odlučili smo da se naša loza uzgaja samo prirodnim metodama, bez hemijskih đubriva ili insekticida, odnosno organski.
Verujemo da se savremeno znanje može primeniti na tradicionalne metode proizvodnje vina. Mi ne poznajemo kompromis i gajimo prave vrednosti.

Filteri
Sortiraj
Temet Tri Morave Rezerva Belo 0,75l

Suvo vino zlatno žute boje u dobrom balansu. Fermentacija prirodnim kvascima, duga maceracija na pok

Temet Tri Morave Belo 0,75

Osvežavajuće vino sa lepršavim aromama, finom pikantnošću i autentičnim karakterom tri

Temet Tri Morave Crveno 0,75

Vino izrazito voćnog bukea i snažnog sortnog karaktera. Upečatljivi mirisni tonovi zrelih tre&scaron

Temet Ergo Crveni 0,75

Kompleksno vino sa intenzivnim aromama kupina, borovnica i šljiva, koje se prepliću sa tonovi

Temet Tri Morave Belo Penušavo

Aromatično penušavo vino impresivne svežine. Jedan autentičan izraz tamjanike, koji ovoj miri

Temet Tri Morave Rose 0,75

Roze izuzetno izražajnih aroma i dinamične svežine. Kao u stroju su poređani mirisi kandiranog voća,

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code