Tzuga – Delo ruku mastera prehrambene tehnologije
Tzuga ili cuga je domaća rakija "ispečena" na tradicionalan način u destileriji RAJIN u Banatskom Novom Selu. Ono što njihovu Cugu posebno karakteriše je prirodan miris i aroma koji potiču isključivo od prezrelog domaćeg voća. Tzuga je 100% prirodna domaća rakija od 100% domaćeg voća i ničega više!
Uzimaju ono najlepše što voćnjaci mogu dati direktno iz prirode i pretaču u kapljice vrhunske domaće cuge.
Sa druge strane, domaća rakija se pravi s ljubalju, natenane. Ne može se zamisliti „pečenje“ rakije bez druženja, pića, roštilja ili kotlića. Druga stvar, kada domaćini peku rakiju „za sebe“, trude se da ona ispadne što bolja, kako bi se ponosili njome kada je iznesu pred goste. Ovo pre svega zahteva poseban tretman voća, kada domaćinima bukvalno svaka voćka prođe kroz ruku.
Tzuga je iskrena do kraja.