Vina

H.o.f.f.

 

Osnovna delatnost nam je uzgoj i prerada aronije. U blizini Beograda posedujemo plantažu aronije na površini od 5ha što je i jedna od tri najveće takve plantaže u Srbiji. Naša proizvodnja organizovana je po principima dobre proizvođačka prakse.

Želja nam je da ovo super voće, aroniju, i sve njene blagotvorne mogućnosti približimo širokoj populaciji. Poslovanje nam se zasniva na proizvodnji 100% prirodnog matičnog soka. Da bi proširili primenu aronije, osmislili smo proizvode sa izuzetno malim procentom šećera koji se, u osnovi, koristi samo u procesu odgorčavanja ploda. Ovi proizvodi se kuvaju u sopstvenom soku a zahvaljujući originalnim receptima, u njima smo zadržali i veliki procenat celog ploda.

Kako posedujemo sopstvenu plantažu aronije i potpuno opremljene proizvodne linije (sve potrebne mašine i rashladni kapaciteti) sasvim smo nezavisni od drugih dobavljača. Kapaciteti kojim trenutno raspolažemo su sasvim dovoljni da zadovolji potrebe srpskog tržišta. Pored Slovenije i Crne Gore u koje već izvozimo, imamo planove da u bliskoj budućnosti proširimo prodaju i na druga evropska tržišta a želja nam je da u narednom periodu, pored širenja sopstvenih kapaciteta, okupimo i objedinimo sve srpske proizvođače aronije. 

 

Aronija (Aronia Melanocarpa) je bobičasto voće veoma nalik borovnici. Često je nazivaju i sibirska borovnica, iako je njena postojbina Severna Amerika, valjda zato što je rano dospela u Sibir… ili zbog toga što je otporna na veoma niske temperature, čak i na mraz do -45°C. Raste u obliku grma i ukoliko ima dovoljno prostora može dostići visinu od oko 2 metra. Jestivi i lekoviti deo biljke je plod koje je nešto oporijeg ukusa od borovnice. Interesantna je i činjenica da se plodovi aronije dobro održavaju na grmu tako da se mogu brati čak i dva meseca nakon sazrevanja.

Aronija ima neverovatno visok nivo antioksidansa. Ogromna količina tanina i flavonida, gde glavnu ulogu ima antocijanin, aroniju čini najjačim, dosad poznatim, antioksidansom. Upravo antocijanini utiču na otpor ove biljke i njenu neverovatnu antioksidativnu snagu.

 

Fitoterapeuti širom sveta tvrde da je aronija veliki i efikasan čistač organizma pa da time sprečava nastanak i razvoj karcinoma, podstiče cirkulaciju, pročišćava krv, ublažava glavobolju i migrenu, snižava povišen krvni pritisak, povoljno deluje na želudac i creva, popravlja imunitet organizma, sprečava razvoj virusnih i bakterijskih infekcija… s obzirom da sadrži veliku koncentraciju antioksidanasa (tanine, biofenole, flavonoide, antocijanine, katehine) s pravom nosi naziv „super voće”.

Aronija je snažan antioksidans koji sprečava stvaranje slobodnih radikala i degeneraciju zdravih ćelija u ljudskom tkivu i krvnoj plazmi pa time usporava i proces starenja organizma. Za ovo su zaduženi antocijanini, tanini, vitamini C i E. Pored ovih vitamina, bogata je i vitaminima A, B2, B6, B9 i vrlo retkim vitaminom P. Od minerala obiluje kalcijumom, kalijumom, gvožđem, molibdenom, manganom, fosforom i jodom. Sadrži i redak voćni šećer sorbitol. Nema prirodnih neprijatelja pa je ne treba prskati, čime dodatno potvrđuje svoj status zdrave hrane.

Sortiraj
Hoff Matični sok 0,5l

Matični sok od aronije koji je sasvim različit od drugih na srpskom tržištu – dobijen j

Hoff Matični sok 0,187l

Matični sok od aronije koji je sasvim različit od drugih na srpskom tržištu – dobijen j

Hoff 12 Ali Malo Drugačiji 210g

Aronija – šljiva, pekmez. BEZ DODATOG ŠEĆERA.

Hoff 29 Divne tačkice 210g

Aronija – jabuka. BEZ DODATOG ŠEĆERA. Niskokalorični voćni desert.

Hoff 34 Slatka Duga 230g

Aronija – kajsija – sušena aronija, voćni desert.

Hoff 38 Mnogo Jaka Trojka 210g

Aronija – malina – suncokretov med – menta. Niskokalorični voćni desert.

Hoff Preliv Od Aronije 200g

Preliv od aronije ili bobice aronije u sopstvenom soku! Ima minimalnu količinu šećera od koji

Hoff Nadev od aronije 220g

Nadev od aronije izmišljen je sa idejom da bude termostabilan, dakle da može da se peče. U to

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code