Recept za Perun rakiju oduvek je bio deo naše porodice. Svake jeseni tradicionalna mudrost i strast prema ovom snažnom, ali elegantnom piću okupljala je porodicu na valovitoj obali Dunava, tokom jesenjeg pečenja rakije.
Čuvanje tradicije porodičnog zanata pecenja prvoklasne rakije od početka je organizovano oko cilja da posebno gajeno voće dovede do posebnog ukusa.
U našoj destileriji koristimo se nakvalitetniju modernu tehnologiju koja našoj rakiji obezbeduje najviši standard. Mudrost tradicije udružena je sa savremenim znanjem i naprednom tehnologijom. Kao rezultat dobijeno je sofisticirano, ali snažno piće. Rešenost i usmerenost ne poznaje granice, te se danas Perun rakije toče širom sveta, tako da, kada se nadete u jednom od najboljih barova po Forbsovoj listi 2015 - Employees Only u Njujorku, naručite čašicu Peruna, neće biti jedina.
Proizvod konzumnog kvaliteta, koji se bere na vrhuncu zrelosti kada je i procenat šećera najviši, pre nego što plod otpadne. Ovako strogi kriterijum pri odabiru voća Perun rakiji daje bogat i čist voćni ukus. Nakon pranja i mlevenja voće se transportuje u nerđajuće tankove. Transport bez vazduha čini da ukus i aroma voća ostanu potpuno sačuvani.
Proces fermentacije u Perun destileriji zasniva se na tradicionalnom znanju, prikupljanom i proveravanom kroz generacije zaljubljenika u ovo piće. Samo vrsni poznavaoci mogu da procene odgovarajuće uslove fermentacije za svako pojedinačno voće, iz sezone u sezonu. Modernizacija je dovela do preciznog, kontrolisanog procesa u kom se selekcionisani kvasci gaje dok se ne dobije najkvalitetnije voćno vino. Ceo proces je potpuno prirodan i u skladu sa najvišim zdrastvenim standardima.