Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Dragić

 

 

Priča o vinogradima porodice Dragić počinje pre svih priča i ljudi, onda kada se na mestu gde sada raste vinova loza talasalo Panonsko more. Ono je za sobom ostavilo peskovitu zemlju na kojoj je nastajala istorija ljudske civilizacije. Od Vinčanske, preko antičke civilizacije, tu su živela ili samo prolazila, ostavljajući za sobom tragove, plemena od kojih će nastajati buduće nacije – Panoni, Kelti, Sarmati i Jazigi, Goti, Dačani, avarski i hunski ratnici-konjanici, a uz sve njih Sloveni koji su na ove prostore došli da puste korene svoje budućnosti i naše prošlosti. Na ovoj raskrsnici su se sretali Vizantija i Rim. U čvor su se vezivali Istok i Zapad, iz čijih daljina su stizali brojni narodi, pišući istoriju mnogo veću od komada zemlje na kom su tražili sreću i svoje mesto pod suncem. Suncem pod kojim sada zri naše grožđe.

 

Baš pod tim parčetom neba porodica Dragić je iznajmila svoj prvi vinograd. Zatim ga je kupila i proširila, ne samo zbog roda koji je donosio, već i zato što je vaspitavao njihova tri sina, čineći od njih snažne i vredne ljude. Ustajalo se pre zore i uvek mnogo radilo, čuvalo i negovalo. Ljubav i vreme su rađali prva vina.

Porodica se uvećavala baš kao i vinogradi, stizale su nove generacije koje su odrastale i rastu s ljubavlju prema zemlji i vinovoj lozi. Tako je 1972. godine nastala vinarija porodice Dragić, koja i danas sa drugima deli svoju strast prema dobrim i kvalitetnim vinima nastalim na dlanu plodne ravnice.

 

Tajna izuzetnosti Dragić vina krije se u darežljivosti Majke Prirode, u bogatstvu kojim je posebno obdarila ravnicu Srednjobanatskog vinogorja gde rastu naši vinogradi. Probrane sorte vinove loze rađaju grožđe od kog se proizvode vina specifičnih karakternih osobina, svojstvenih plodovima ravničarskih vinograda.

Posebnost bogatom i zdravom rodu daruju peskovita zemlja, ruža vetrova, topli dani sa izuzetnom osunčanošću i hladne noći. Sve što je, uz trud, negu i znanje, potrebno za sasvim jedinstvena vina.

Ipak, ono što daje najbolji ukus našim vinima je – ljubav.

Zato vas pozivamo da probate vina koja pravimo, da sa vama podelimo i potvrdimo reči da vino otvara kapije srca, da uživate i osetite ljubav koja traje hiljadama godina.

Filteri
Sortiraj
Dragić Nemirac 0.75

Usred letnje žege, prosto niotkuda, pojavio se dah, brz, čak i hladnjikav. Pojurio je putem, zanjiha

Dragić Kibic 0.75

Njegovom staklenom oku ništa nikada promaklo nije. Gledao je kako šorom prolaze svadbe

Dragić Aurora 0.75

Ona je Zora, Aurora, Zarja, Zorica, Zorka, Zorana… Otkad je sveta i veka, ona hoda svim kraje

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code