Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Djurdjevića Legat

 

 

Priča porodice Đurđević počela je pre više od stotinu godina, odlukom deda Ilije da zasadi vinograde na svom imanju – Đurđevića brdu, u blizini Mionice u selu Ključ. Njegova vizija je bila jasna – da otkrije tajnu prirode i vinogradarstvom upozna njene najslađe plodove.

Kopajući vinograd, pronašao je dva zlatna dukata u čijoj vrednosti je sagradio porodičnu kuću i započeo novo poglavlje u svom životu. To je bio sasvim dovoljan znak da je na pravom putu, međutim usled iskušenja i specifičnih okolnosti sa kojima su se u to vreme borili mali proizvođači, istrajnost ga u toj odluci nije ispratila. Deda Ilija je odlučio da 1976. godine prestane da se bavi vinogradarstvom i vinograde povuče sa te lokacije. Ipak, reklo bi se da sudbina terorara tu nije završila svoje putovanje.

Njegov sin Pantelija odlučio je da nekoliko godina kasnije nastavi započeto i porodici Đurđević izgradi legat tradicionalnih vrednosti. Domaće autohtone sorte poput prokupca i smederevke ubrzo su krasile ove vinograde, zasađene na idealnoj nadmorskoj visini od 360 metara, celodnevno izloženim sunčevim zracima i obilnim ružama vetrova.

 

Želju da iskoristi snažan potencijal lokacije i vinograda i istrajnost u nameri da svu svoju ljubav, energiju i volju usadi u njegovo zemljište, Pantelijin sin Radiša je potvrdio odlukom o proizvodnji rakije i proširenju vinograda za čak 15 000 kvadratnih metara.

Radiša je izmenio zasade internacionalnim sortama poput Cabernet Sauvignon, Merlot, ali i Mucat Ottonel i Pinot Grigio, zasađene iz ljubavi prema svojoj supruzi i njihovoj zajedničkoj želji koja datira još iz mlađih dana. Od tada, suncem obasjani vinogradi svakodnevno prizivaju sreću i donose mnoštvo razloga za uživanje. Puštaju svoje korenje duboko u zemlju, baš kao što Đurđevića familija svakim danom raste uz sve one koji sa zadovoljstvom degustiraju njihova vina i rakije i prepoznaju neprikosnoveni kvalitet u njihovom odrazu.

Radišine ćerke, Aleksandra, Ivana i Sanja nastavile su tradiciju u koju su pažljivo utkane porodične vrednosti, iskazujući veliko poštovanje prema onima koji su svoje snove pretvarali u pokrete rukama i koji su uspeli da esenciju prirode pretoče u napitak. Ukrasili su je nitima savremenog i odlučile da postanu čuvari legata ljubavi, istine i kvaliteta i tajne savršenog ukusa koja leži u mnoštvu razloga.

Vina i rakije porodice Đurđević obojile su jedinstvenošću i lepotom i utkale im odanost teroaru koji danas sa ponosom nazivaju svojim domom.

 

Najdragocenije je ono što pokreće, motiviše i oplemenjuje. Poput ljubavi, porodice i tradicije. Imali smo sreću da nasledimo prave vrednosti, ali i mudrost da ih brižljivo čuvamo, negujemo, usavršavamo i nesebično delimo sa svima koji umeju da procene šta zaista vredi.

Odlučile smo da svakim danom stvaramo umetnost bojama prirode i uvedemo vas u svet ukusa koji ne poznaju vreme. Nastavile smo priču o porodici u kojoj je ljubav stvaralac uspomena, a sloboda narator posebnosti. Priču o piću koje prenosi emociju prirode. Onom koje pleni ukusom večnosti i svojim kvalitetom osvaja nepca istinskih hedonista. Urođenu radoznalost za novim, savremenim i originalnim prihvatili smo kao osnovu naše inspiracije.

Vođeni principima slobode i jedinstvenosti otvorili smo vrata istinskog hedonizma, prepustivši se svim njegovim nijansama – suncem obasjanim vinogradima, osmehu voljenih, lepoti prirode i degustiranju njenih napitaka. Danas vam sa zadovoljstvom otvaramo svoja.

 

Filteri
Sortiraj
Legat Tamjanika Dva Dukata 2022 0,75

Poetičnog i upečatljivog imena, vino Do neba i nazad svoju mekanu, baršunastu aromu duguje si

Legat Pinot Grigio 0.75

Lagano i pitko, svojom lepršavom pokretljivošću i nežnim nijansama jutarnjeg Sunca don

Legat Do Neba I Nazad 0,75

Poetičnog i upečatljivog imena, vino Do neba i nazad svoju mekanu, baršunastu aromu duguje si

Legat Otisak 0,75

Iz ljubavi prema prirodi i poštovanja prema onima čiji su pokreti ruku stvarali alhemiju zado

Legat Otisak Vremena 2020 0,75

Iz ljubavi prema prirodi i poštovanja prema onima čiji su pokreti ruku stvarali alhemiju zado

Legat Rose Sestre 0,75

Vino Sestre, napravljeno od sorte Merlot, prenosnik je priče

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code