Vinarije
Autorska prava; 2019. Sva prava zadržana
Filtriraj Radovanović
Resetuj filter
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija

Radovanović

 

Na očuvanom dedinom vinogradu u Krnjevu, u srcu Šumadije, Miodrag Mija Radovanović osnovao je 1990. godine Podrum Radovanović, prvu srpsku privatnu vinariju orijentisanu na stvaranje visokokvalitetnih vina.

Svoje tridesetogodišnje iskustvo enologa i znanje stečeno na beogradskom Univerzitetu, Miodrag Radovanović je utkao kao svoj rukopis u sva vina, čineći ih prepoznatljivim i autentičnim.
Jedan od najboljih i najiskusnijih srpskih vinara znao je da udruži darežljivost prirode i ozbiljan i sistematičan rad, najpre u vinogradu, a zatim i u samom podrumu.

Uz proizvodni deo vinarije, opremljen najsavremenijom opremom koja nam omogućava da primenimo najnovija enološka saznanja, posebno smo ponosni na deo podruma u kojem se kao u svojevrsnoj umetničkoj radionici, u barik buradima od francuskog, američkog i srpskog hrasta čuvaju naša najkvalitetnija vina.

Sa prirodom i njenim darovima igraju igru u kojoj kao rezultat stvaraju vrhunsko vino Podruma Radovanović.


Njihovih 30 hektara vinograda rasuto je po padinama brežuljaka na 220 metara nadmorske visine u prostranoj kotlini u srcu Šumadije, na zemlji na kojoj su prvi put vinogradi zasađeni još davne 1831. godine.
Jugoistočna ekspozicija vinograda pod belim sortama i jugozapadna orijentacija parcela sa crnim sortama omogućuju dobru izloženost grožđa suncu, što zajedno sa specifičnim i povoljnim geoklimatskim karakteristikama ovog podneblja daje odlične uslove za pravilan i zdrav rast vinove loze, kao i za dobro sazrevanje grožđa. Rezultat je visok procenat šećera u grožđu, u neki godinama čak i do 25-26%, što je izuzetan potencijal za nastanak snažnih, kompleksnih i karakternih vina.

Specifična struktura zemljišta, u kojoj su fino ukomponovani različiti tipovi tla – glina, ilovača, škriljac i krečnjak - baza je na kojoj, u skladu sa umerenim geogklimatskim parametrima, gradimo jedinstven teroar, a čije osobenosti verno prenosimo u naša vina.

Priroda je u ovom podneblju vrlo blagonaklona prema grožđu, a pravovremenom berbom, hvatajući balans između tehnološke i biološke zrelosti grožđa, trude se da sačuvaju najbolje od onoga što im daje. Isti princip primenjuju i u 25 hektara vinograda u kooperaciji.

Filteri
Sortiraj
Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code