Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Gamanović

 

 

Vinarija je osnovana 2006. godine pod nazivom vinarija "Duša", a osnovana je od strane francuskog para Siril Bonžiro i Estel Žermen, inače ćerke vlasnika podruma i vinograda "Chateau de chorey" u čuvenoj Burgonji. Ovaj bračni par, koji se sa svoje troje dece iz Francuske doselio u Kladovo, primenio je znanje i iskustvo svojih predaka i sa plantaža čuvenog Kladovskog vinograda u selu Kostol napravio vrhunsko belo vino "Duša Dunava".

 

Januara 2020. godine vinariju kupuju Milisav i Miroslav Gamanović, vlasnici doo "Gaman" iz Kladova i menjaju joj naziv u vinarija "Gamanović". Novi vlasnici, otac i sin, time nastavljaju dugogodišnju porodičnu tradiciju gajenja vinove loze i proizvodnje vrhunskog vina i rakije. Napravljeni su novi brendovi Italijanski rizling, Rose, Cabernet Sauvignon sa ekskluzivnom ambalažom i još boljim kvalitetom vina i unapređenom tehnologijom proizvodnje.

Sa postojećih 30 hektara obradivog vinograda i tendencijom rasta do ukupnih 46 hektara zemljišta pod vinovom lozom, vinarija Gamanović se može pohvaliti najvećim vinogradom na teritoriji Istočen Srbije. U planu su novi zasadi, gde će se fokus staviti na kombinaciju domaćih autohtonih i internacionalnih vrhunskih sorti grožđa, a takođe nastoji se ulasku u organski proces proizvodnje.

 

Vinarija se nalazi u rejonu Negotinska Krajina, Ključko vinogorje koje je poznato po tome da ima izuzetnu klimu za gajenje vinove loze. Peskovito-propustljivo zemljište pored Dunava, najveći broj sunčanih i toplih dana u godini na teritoriji Srbije, odsjaj sunčevih zraka sa površine Dunava, kao i dobro provetravanje vinove loze duvanjem vetrova i povetaraca kroz Đerdapsku klisuru uz minimalan broj prskanja na godišnjem nivou u odnosu na ostala vinogorja, predstavljaju idealne uslove za dobijanje vrhunskog sortimenta, koji uz angažovanje jednog od najstručnijih i najiskusnijih enologa - stručnjaka za vino sa 55 godina radnog iskustva u oblasti vinarstva, čine idealan spoj za proizvodnju visoko kvalitetnih vina.

Filteri
Sortiraj
Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code