Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Arsenijević

 

 

Vinarija Arsenijević se nalazi u selu Vinča pored Topole. Selo Vinča je od davnina poznato po uzgajanju vinove loze i proizvodnji vina. Još su stari Rimljani selu dali ime Vincea, baš po vinu i vinogradima koji su tu sađeni.

2013 godine je osnovana Vinarija Arsenijević i tada počinje samostalno da proizvodi vino. Koristeći modernu tehnologiju i tradicionalan pristup, vinarija godišnje proizvede oko 30.000 litara kvalitetnog vina.

Od 2014. godine Vinarija Arsenijević postaje punopravni članovi udruženja vinara Šumadije i time ulazi u elaborat za zaštitu geografskog porekla vina.

 

Od tada vina nose oznaku kvalitetnih i vrhunskih vina proizvedenih u Šumadiji, čime država garantuje naš kvalitet i posvećenost šumadijskom podneblju.

 

Vinarija Arsenijević je kao porodična vinarija, veoma ponosna na svoje vinograde. Dobri vinogradi su slika i prilika svakog domaćina, pa se tako i mi vodimo time i trudimo se da uradimo najbolje što možemo, kako bismo imali najbolje vinograde u Šumadiji.

 

Naši vinogradi su mesto odakle sve počinje i o čemu se vodi posebno računa u našoj vinariji. Ručnim radom i brižljivom negom, svake godine se trudimo da proizvedemo najbolje grožđe i da ono što nam je priroda podarila, pretočimo u nešto još vrednije i lepše.

Vinarija Arsenijević poseduje 11,5 hektara vinograda zasađenih internacionalnim sortama Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon i Muskat hamburg, kao i srpskom autohtonom sortom Prokupac.

 

Vinogradi su zasađeni na južnim ekspozicijama, a redovi su postavljeni u pravcu sever-jug, kako bi primili što više sunca tokom dana. Takav način sadnje se pokazao kao idealan za sortiment koji imamo u vinogradima.

 

Tip zemljišta koji dominira u celoj Šumadiji, pa tako i kod nas je smonica i gajnjača. Važe za veoma plodna zemljišta koja vinogrdima daju bujnost, pa smo zato odabirom pravih loznih podloga i odgovarajućih klonova vinove loze, uspeli da okrenemo tu plodnu zemlju u svoju korist.

Ovaj deo Šumadije, gde se nalazi selo Vinča, je na brdovitom reljefu. Nalazi se između Oplenca i planine Rudnik, tako da je nadmorska visina naših vinograda od 250 do 350 metara. Takva nadmorska visina je idealna za sorte grožđa koje gajimo.

 

Naši vinogradi se nalazi na najlepšim podnebljima u srcu Šumadije, između sela Vinča i Topole.

Filteri
Sortiraj
Arsenijević Sauvignon Blanc 0,75l

Šumadija je već uveliko poznata kao odlično podneblje za Sauvignon Blanc. Arsenijević Sauvign

Arsenijević Chardonnay 0,75l

Lagan i lepršav, sa aromama tropskog voća, kruške, vinogradarske breskve i zrelih kajs

Arsenijević Merlot 0,75l

Voćno i elegantno su dve reči koje najbolje opisuju Merlot iz Vinarije Arsenijević. Note zrelog crv

Arsenijević Cabernet Sauvignon 0,75l

Kompleksan i jake taninske strukture, ali istovremeno i brižljivo usklađenih aroma šljive, vi

Arsenijević Rose 0,75l

Jedan ne tako tipičan roze, napravljen od sorte muskat hamburg. Kombinovanjem različitih tehnologija

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code