Reč Nenada Andrića

Tri naivka – Vinis 2021

Berba 2021 je skoro pa gotova. Sevap je bio uzeti učešće!

Čitaj dalje
Pa da počnemo

Kada vas neko oslovi pogrešnim imenom, svakako da se zamislite. Niste baš najsigurniji da li vas ciljano vređa, nije pažljivo čuo(la) kada ste se predstavljali, eventualno se šegači sa vama... Kako god, ne verujem da je bilo kom Stojanu prijatno da bude Dalibor i Ljubici da je neko oslovi sa Dragana.

Čitaj dalje
Iznesite slobodno svoje mišljenje

Zašto ne trebate da se bojite da u društvu slobodno iznesete svoje mišeljenje o nekom vinu glasno, bilo crvenom ili belom, bilo skupom ili jeftinom… Uvek budite uživalac, nikada expert. Neke od činjenica koje će vam vratiti hrabrost u ispijanju vina i dati vam satisfakciju u slobodi...

Čitaj dalje
Temperatura serviranja vina

Želja nam je da ovim tekstom približimo temu čak i laicima koji nemaju određena predznanja o vinu, a žele da saznaju koja je temperatura vina najadekvatnija za konzumiranje. Različit hemijski sastav različitog grožđa, hemijski sastav zemlje, same razlike u proizvodnji vina dovode...

Čitaj dalje
Rečnik vinskog podruma

Bure je drveni sud koji služi za odležavanje vina ili fermentisanje istog. Najčešće se bure pravi od hrastovog drveta. Bure se pravi u više dimenzija, tačnije zapremina. Bačva to je bure veće zapremine (od 300 litara, 500 litara…). Barrique je bure, najčešće, izradjeno od hrastovog drveta...

Čitaj dalje
Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code