Naziv proizvodjača
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Tri Oraha

 

Ona stara narodna, bez starca nema udarca…

 

Vinarija Tri Oraha je kooperativa porodice Šćepanović u kojoj se prave vina jedinstvena po načinu proizvodnje. Ovaj projekat je započet podizanjem vinograda kod sela Crnomasnica na desnoj obali reke Timok, u negotinskoj krajini.

 

Vinograd Tri Oraha podignut je kao jedna celina podeljena dubokim kanjonom u kojem rastu tri velika oraha, koja su postala i simbol vinarije. Teren je strm, blago zaobljenih padina koje su južno eksponirane, stalno osunčane i provetrene, na 150m-250m nadmorske visine. Istraživanje terena na preseku padine od strane međunarodnog instituta pokazalo je stratume crne masne zemlje, kamena krečnjaka različitih boja koje pokazuju bogatstvo različitih minerala i oligoelemenata potrebnih za uzgajanje grožđa visokog kvaliteta.

 

U vinariji Tri Oraha danas dominiraju internacionalne sorte cabernet sauvignon,merlot i cabernet franc. Višegodišnje odležavanje vina u potpuno novim hrastovim barrique buradima je glavni princip u proizvodnji našeg vina, bez ikakve hemije uobičajne u vinskoj industriji. Nakon što su kapaciteti u selu Crnomasnica popunjeni, podignuta je vinarija „Pogon Srebrno jezero“ blizu Velikog gradišta. Nov pogon i veći kapacitet nam je omogućio da svake godina berba ide u potpuno novu hrastovu barrique burad od 225l i 250l. vaka berba odležava i neguje se u hrastovini najmanje 5 godina, nakon čega se flašira i miruje još godinu dana. Odabrane količine od svake berbe ostavljamo da odležavaju čak do 10 godina, što nam omogućava da do kraja istražimo ideju višegodišnjeg odležavanja vina u novoj hrastovini. Danas je vinarija Tri Oraha verovatno jedina u čijem podrumu možete videti i probati vertikalu vina u buradima unazad 10 godina, što je standard koji se retko primenjuje.

 

Poznavaoci i ljubitelji vina sa kreativnim prijateljima imaju jedinstvenu mogućnost da kupažiraju cabernet sauvignon, merlot i cabernet franc različitih godina, ukusa, i u različitim omerima. Jedinstvena je kupaža “500” napravljena je od uzoraka iz 5oo buradi u podrumu različitih berbi, sa odležavanjem od 1 do 8 godina. Neverovatna je kombinacija svežine novijih berbi i zrelosti odležanih vina, napravljena u ograničenoj seriji od 500 flaša. Pored vinarije je Salon namenjen degustacijama i opuštenom uživanju u ovim jedinstvenim i izuzetnim vinima koja se piju polako, u malim gutljajima iz odabranih čaša.

Filteri
Sortiraj
Tri Oraha Grand Reserve 2013 0,75

Nakon sortnih vina, napravili smo mešavinu Cabernet Sauvignon i Merlot od 70:30 u korist Cabe

Tri Oraha Merlot 2013 0,75

Meko i elegantno vino intenzivne rubin crvene boje, odležalo u bariku 7 godina. Nastavlja tradiciju

Tri Oraha 500 0,75

Vino 500 je napravljeno neobicnim i jedinstvenim, skoro umetničkim pristupom, a ono što ovaj

Tri Oraha 750 0,75

Prilicno jednostavno ime za tako kompleksno vino. Vino 750 je blend vertikale i horizontale iz sedam

Tri Oraha Cabernet Sauvignon Magnum 2013 1,5L

Nakon sortnih vina, napravili smo mešavinu Cabernet Sauvignon i Merlot od 70:30 u korist Cabe

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code