Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Katanić

 

Vinarija Katanić, osnovana je 2014. godine, a iz prve berbe 2015. rađaju se i prva vina u saradnji sa čuvenim enologom Goranom Milanovim.

Sam objekat vinarije je skromih dimenzija, ali tehnološki veoma funkcionalan i opremljen najsavremenijom opremom. Vina odležavaju u najboljim francuskim barik buradima. Iz ljubavi prema porodici i vinskoj povećenosti, vlasnik Tanasije Tasa Katanić je pojedina svoja vina nazvao po unucima: Leon, Oskar, Ester i Sole.

O svojim vinogradima Tanasije je izrekao jednu od najleših misli i opisa teroara: “Naši vinogradi sa porodičnog imanja na 500 metara nadmorske visine dišu vetar sa Rudnika, piju vodu sa izvora, crpe kamen crvenice i zru pod suncem Šumadije.”

Katanić vinarija je jedna od retkih u Šumadiji koja proizvodi penušavo vino po tradicionalnoj šampanj metodi pri čemu se druga fermentacija odvija u boci, a vino odležava na vlastimom talogu tri godine. Reč je o penušavom vinu Ester Extra Brut Katanić 2017. Zadnjih godina Tasa proizvodi vina u saradnji sa poznatim vinarom Sašom Novakovićem.

 

Filteri
Sortiraj
Katanić Oskar 0,75

Vino srednjeg do punog tela. Na nosu crna trešnja, malina, crna ribizla, u naznakama kedar i

Katanić Ester Extra Brut 0,75

Katanić vinarija je jedna od retkih u Šumadiji koja proizvodi penušavo vino po tradici

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code