Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Vladimir

 

 

Nemamo tradiciju, samo veliku želju i znanje.
Mi smo mala, u pravom smislu te reči, garažna vinarija, koja nije opterećena velikim komercijalnim brojkama, a to nam daje prostor da možemo da eksperimentišemo i da se svake godine prilagođavamo zahtevima koje diktiraju uslovi berbe. Zato je put do najboljih mogućih vina za nas otvoren svake godine. Nismo opterećeni komercijalnim aspektom i zato je naša proizvodnja između 3.500 – 4.500 boca godišnje.

 

Ovako je počelo: Godina 2014. U selu Banja kod Topole, u srcu Šumadije, kupljen i obnovljen zapušteni vinograd površine 1.2 hektara, zasađen 2007. godine.
Godina 2015. Prva berba, proizvedeno eksperimentalnih 500 litara vina.
Godina 2016. Prvi put proizvedeno naše osnovno vino 1 hektar namenjeno tržištu (3.600 boca).
Godina 2017. Prvi put proizvedeno naše premijum vino Plato.
Godina 2019. Prve boce vina 1 hektar pojavile su se na tržištu.

 

U našoj maloj garažnoj vinariji proizvodnja vina započinje u vinogradu, gde se u tri navrata obavlja selekcija groždja. Dodatna selekcija obavlja se u vinariji, neposredno pre muljanja groždja, kada se na selekcionom stolu svaki grozd ručno pregleda. Groždje se zatim mulja u najsavremenijoj muljači, koja obezbeđuje izuzetno nežan proces prerade, dok se fermentacija obavlja u vinifikatorima od visokokvalitetnog nerdjajućeg čelika uz potpunu kontrolu temperature i intenziteta maceracije.

 

Kompletan proces proizvodnje je strogo kontrolisan, a dobru ekstrakciju bojenih i aromatičnih materija postižemo primenom tehnika delestage, remontage i pigeage. Nakon alkoholne fermentacije vino se razliva u nove i korišćene francuske barik buriće, u kojima se završava malolaktička fermentacija, a zatim nastavlja svoj put sazrevanja u strogo kontrolisanim uslovima temperature i vlažnosti vazduha, koji obezbeđuju optimalnu prirodnu mikrooksigenaciju vina.

 

Proces sazrevanja u baricima traje od 18 do 24 meseci, u zavisnosti od kvaliteta berbe. Vina se pune u boce bez prethodnog bistrenja i filtriranja, kako bi se što više sačuvao izvorni karakter našeg grožđa.

Filteri
Sortiraj
Vladimir Plato 0,75

Ekskluzivno, samo u 2017. godini, kreirali smo Plato, specijalnu seriju vina od našeg najbolj

Vladimir 1 Hektar 2017 0,75

Boja intenzivna, duboka tamnorubin sa ljubičastim tonovima. Aromatski kompleksan, sa izraženim zreli

Vladimir 1 Hektar 2018 0,75

Boja intenzivna, duboka tamnorubin sa ljubičastim tonovima. Aromatski kompleksan, sa izraženim zreli

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code