Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Vladimir

 

 

Nemamo tradiciju, samo veliku želju i znanje.
Mi smo mala, u pravom smislu te reči, garažna vinarija, koja nije opterećena velikim komercijalnim brojkama, a to nam daje prostor da možemo da eksperimentišemo i da se svake godine prilagođavamo zahtevima koje diktiraju uslovi berbe. Zato je put do najboljih mogućih vina za nas otvoren svake godine. Nismo opterećeni komercijalnim aspektom i zato je naša proizvodnja između 3.500 – 4.500 boca godišnje.

 

Ovako je počelo: Godina 2014. U selu Banja kod Topole, u srcu Šumadije, kupljen i obnovljen zapušteni vinograd površine 1.2 hektara, zasađen 2007. godine.
Godina 2015. Prva berba, proizvedeno eksperimentalnih 500 litara vina.
Godina 2016. Prvi put proizvedeno naše osnovno vino 1 hektar namenjeno tržištu (3.600 boca).
Godina 2017. Prvi put proizvedeno naše premijum vino Plato.
Godina 2019. Prve boce vina 1 hektar pojavile su se na tržištu.

 

U našoj maloj garažnoj vinariji proizvodnja vina započinje u vinogradu, gde se u tri navrata obavlja selekcija groždja. Dodatna selekcija obavlja se u vinariji, neposredno pre muljanja groždja, kada se na selekcionom stolu svaki grozd ručno pregleda. Groždje se zatim mulja u najsavremenijoj muljači, koja obezbeđuje izuzetno nežan proces prerade, dok se fermentacija obavlja u vinifikatorima od visokokvalitetnog nerdjajućeg čelika uz potpunu kontrolu temperature i intenziteta maceracije.

 

Kompletan proces proizvodnje je strogo kontrolisan, a dobru ekstrakciju bojenih i aromatičnih materija postižemo primenom tehnika delestage, remontage i pigeage. Nakon alkoholne fermentacije vino se razliva u nove i korišćene francuske barik buriće, u kojima se završava malolaktička fermentacija, a zatim nastavlja svoj put sazrevanja u strogo kontrolisanim uslovima temperature i vlažnosti vazduha, koji obezbeđuju optimalnu prirodnu mikrooksigenaciju vina.

 

Proces sazrevanja u baricima traje od 18 do 24 meseci, u zavisnosti od kvaliteta berbe. Vina se pune u boce bez prethodnog bistrenja i filtriranja, kako bi se što više sačuvao izvorni karakter našeg grožđa.

Filteri
Sortiraj
Vladimir Plato 2017 0,75

Ekskluzivno, samo u 2017. godini, kreirali smo Plato, specijalnu seriju vina od našeg najbolj

Vladimir Hektar 2017 0,75

Boja intenzivna, duboka tamnorubin sa ljubičastim tonovima. Aromatski kompleksan, sa izraženim zreli

Vladimir Hektar 2018 0,75

Boja intenzivna, duboka tamnorubin sa ljubičastim tonovima. Aromatski kompleksan, sa izraženim zreli

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code