Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Mira

 

 

Kada su pre nekoliko godina, vlasnica Aleksandra i njena mama Mira rešile da zasade prvi vinograd u Vrdniku na Fruškoj Gori, delovalo je kao da je to nešto daleko i nedostižno.

"Mira je uvek pričala u sadašnjem vremenu, a za mene je to bila daleka budućnost. Vinograd je posadio Karčika i on je rastao. Nije on rastao sam, o njemu su vodili računa Josip i Anka pod dirigentskom palicom Slavice koja je potpuno preuzela brigu o njemu. Vodila je računa o svemu, a san je polako postajao stvarnost. Naši zasadi Merloa i Tamjanike polako su napredovali. Mira je i dalje pričala u sadašnjem vremenu, a meni se i dalje taj san činio kao daleka budućnost", seća se Aleksandra tih dana. 

Ona nastavlja živopisno svoju priću:

"I onda jednog dana, došlo je vreme da se vinograd obere, grožđe je bilo spremno za preradu. Tada na našu scenu stupa MiNi, duh koji hoda, bez koga san nikada ne bi postao stvarnost, on je onaj čovek koji grožđe pretvori u vino, kao alhemičar što bi mama Mira rekla. Tako smo Mira, Slavica, MiNi (Duh koji hoda) i ja, uz salve smeha i dobre energije napravili naša prva dva vina, vina iz srca Fruške gore – Anđeliju (tamjanika) i “Koga sanjaš” (merlot). Tako je san postao stvarnost, tako je nastala “Vinarija Mir’a“ i naše prvo vino".

Kako vreme prolazi, dolaze i nova vina iz vinarije Mira. Vinoljupce su obradovali i novim vinom – “Majkinim Rozeom”.

Neko je jednom rekao “Znati piti, znati živeti” – obiđite nas da zajedno pijemo i zajedno živimo jer je život samo jedan – a možda i neko od vas ovde kod nas ostvari svoj san!

Vidimo se u Vrdniku!

Filteri
Sortiraj
Mira Morava 2023 0,75

Morava je živopisno vino, svetlo žute boje, sa aromama kruške pre svega, a potom i jabuke. Os

Mira Merlot 2022 0,75

Školski primer merlota! Provšto ćete osetiti na nosu jeste šumsko voće sa domin

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code