Vina
Naziv proizvodjača
Vrsta voća
Vrsta destilata
Ambalaža
Kutija

Djurdjevića Legat

 

 

Priča porodice Đurđević počela je pre više od stotinu godina, odlukom deda Ilije da zasadi vinograde na svom imanju – Đurđevića brdu, u blizini Mionice u selu Ključ. Njegova vizija je bila jasna – da otkrije tajnu prirode i vinogradarstvom upozna njene najslađe plodove.

Kopajući vinograd, pronašao je dva zlatna dukata u čijoj vrednosti je sagradio porodičnu kuću i započeo novo poglavlje u svom životu. To je bio sasvim dovoljan znak da je na pravom putu, međutim usled iskušenja i specifičnih okolnosti sa kojima su se u to vreme borili mali proizvođači, istrajnost ga u toj odluci nije ispratila. Deda Ilija je odlučio da 1976. godine prestane da se bavi vinogradarstvom i vinograde povuče sa te lokacije. Ipak, reklo bi se da sudbina terorara tu nije završila svoje putovanje.

Njegov sin Pantelija odlučio je da nekoliko godina kasnije nastavi započeto i porodici Đurđević izgradi legat tradicionalnih vrednosti. Domaće autohtone sorte poput prokupca i smederevke ubrzo su krasile ove vinograde, zasađene na idealnoj nadmorskoj visini od 360 metara, celodnevno izloženim sunčevim zracima i obilnim ružama vetrova.

 

Želju da iskoristi snažan potencijal lokacije i vinograda i istrajnost u nameri da svu svoju ljubav, energiju i volju usadi u njegovo zemljište, Pantelijin sin Radiša je potvrdio odlukom o proizvodnji rakije i proširenju vinograda za čak 15 000 kvadratnih metara.

Radiša je izmenio zasade internacionalnim sortama poput Cabernet Sauvignon, Merlot, ali i Mucat Ottonel i Pinot Grigio, zasađene iz ljubavi prema svojoj supruzi i njihovoj zajedničkoj želji koja datira još iz mlađih dana. Od tada, suncem obasjani vinogradi svakodnevno prizivaju sreću i donose mnoštvo razloga za uživanje. Puštaju svoje korenje duboko u zemlju, baš kao što Đurđevića familija svakim danom raste uz sve one koji sa zadovoljstvom degustiraju njihova vina i rakije i prepoznaju neprikosnoveni kvalitet u njihovom odrazu.

Radišine ćerke, Aleksandra, Ivana i Sanja nastavile su tradiciju u koju su pažljivo utkane porodične vrednosti, iskazujući veliko poštovanje prema onima koji su svoje snove pretvarali u pokrete rukama i koji su uspeli da esenciju prirode pretoče u napitak. Ukrasili su je nitima savremenog i odlučile da postanu čuvari legata ljubavi, istine i kvaliteta i tajne savršenog ukusa koja leži u mnoštvu razloga.

Vina i rakije porodice Đurđević obojile su jedinstvenošću i lepotom i utkale im odanost teroaru koji danas sa ponosom nazivaju svojim domom.

 

Najdragocenije je ono što pokreće, motiviše i oplemenjuje. Poput ljubavi, porodice i tradicije. Imali smo sreću da nasledimo prave vrednosti, ali i mudrost da ih brižljivo čuvamo, negujemo, usavršavamo i nesebično delimo sa svima koji umeju da procene šta zaista vredi.

Odlučile smo da svakim danom stvaramo umetnost bojama prirode i uvedemo vas u svet ukusa koji ne poznaju vreme. Nastavile smo priču o porodici u kojoj je ljubav stvaralac uspomena, a sloboda narator posebnosti. Priču o piću koje prenosi emociju prirode. Onom koje pleni ukusom večnosti i svojim kvalitetom osvaja nepca istinskih hedonista. Urođenu radoznalost za novim, savremenim i originalnim prihvatili smo kao osnovu naše inspiracije.

Vođeni principima slobode i jedinstvenosti otvorili smo vrata istinskog hedonizma, prepustivši se svim njegovim nijansama – suncem obasjanim vinogradima, osmehu voljenih, lepoti prirode i degustiranju njenih napitaka. Danas vam sa zadovoljstvom otvaramo svoja.

Filteri
Sortiraj
Legat Rakija od Šljive 0,7

Rakija šljiva je kupaža čačanske rodne, čačanske lepotice i crvene ranke koja delom sazreva u

Legat Rakija od Loze 0,7

Rakija vrlo prijatnog muskatnog mirisa, sa blagim voćnim i muskatnim notama ukusa u završnici

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code