Vina
Naziv proizvodjača
Vrsta voća
Vrsta destilata
Ambalaža
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Gorda

 

Gorda je ljubav, porodica i prijateljstvo. Vratila nas je korenima i pokazala put u budućnost.

 

Ovo je priča o ženi po imenu Gorda, koja se nekada davno doselila na obronke planine Rudnik.Tada počinje istorija porodice Škorić u ovim krajevima. Godine iza njih donele su zaborav i bacile senku na ono što je suštinski vredno i važno, a vekovima je bilo tkano kroz rudničku šljivu.

 

Gradeći priču o rakiji kojoj dadoše ime Gorda, želeli su da se oduže njihovim korenima, plodnoj zemlji, kao i da vrate zaboravljene vrednosti… Iako po svom kvalitetu, potpuno zaslužuje svoje pridevsko značenje, ime Gorda je nadenuto rakiji, po precima Aronu i Gordi koji su se prvi naselili na ovo porodično imanje. A Gorda je na njemu zasadila prve šljive. Veljko i sinovi je porodična mikrodestilerija ili tzv. "craft" proizvodnja voćne rakije od šljive, ali ne i samo šljive. Proizvodni pogon se nalazi na porodičnom imanju u Velereču, mestu na obroncima planine Rudnik kod Gornjeg Milanovca, na nadmorskoj visini od oko 500m. Tamo su smešteni destilerija i podrum.

 

Kapacitet prijemnih sudova je 350.000l. Nadomak destilerije nalazi se i voćnjak površine 6ha, zasadjen isključivo šljivom čačanskom rodnom od koje se i rakija pravi. Godišnje se pakuje oko 20.000 boca ove šljivovice visokog kvaliteta i jedinstvenog bukea. Vrhunski kvalitet je posledica stalne stručne kontrole, ulaznih sirovina, svih procesa u toku proizvodnje (fermentacije, destilacije, odležavanja i starenja u hrastovoj buradi). Najkvalitetniji destilati odležavaju od 5 do 15 godina. Samim odležavanjem u hrastovoj buradi, rakija dobija jedinstven buke i formira specifičan skup organoleptičkih i aromatskih ukusa. Ona je veoma dopadljive svetle boje. Pleni već prvim gutljajem svojim izgradjenim, raskošnim i zrelim bukeom. Ukus je impresivan, pun i harmoničan. Potpuno razvijen i smiren. Jedan od zaštitnih znakova ove rakije je i unikatna flaša sa elegantnim pakovanjem i jedinstvenom pričom koja stoji iza ovog proizvoda.

 

Proizvodnju je započeo Veljko Škorić, 1994. godine, i uspešno vodio do 2009. godine. Nakon njegove smrti, posao je nastavila njegova porodica. Supruga Svetlana i ćerke Tijana i Ivana. U početnim godinama, ideja je bila vrlo nekomercijalna. Napraviti kvalitetno i tradicionalno piće, koje će ostati u porodici i medju prijateljima. Medjutim kako su prolazile godine, oni su sve više shvatali da poseduju pravi dijamant u njihovim buradima. Na kraju su nesebično i ponosno odlučili da ga podele sa svima nama.

 

Danas, kao i kada je sve počinjalo, na prvom mestu im je kvalitet, pa tek onda sve ostalo.

Filteri
Sortiraj
Gorda Šljiva 0,7

Mekoća koja očarava ukusom i greje dušu. Gorda šljiva je više od rakije, ona je

Gorda Šljiva 11yo BOX 0,7

Ova šljiva rasla je upijajući snagu zemlje na posebnim lokalitetima pažljivo biranih voćnjaka

Gorda Dunja 0,7

Jedinstvena aroma sočne dunje, boja od koje zastaje dah i bogatstvo postukusa neće vas ostaviti na m

Gorda Kajsija 0,7

Mi našu monosortnu Gorda kajsiju dobijamo od domaće sorte kajsije „Mađarska najbolja&rd

Gorda Aron 0,7

Nastala trostrukom destilacijom fermentisanog cedjenog soka različitih sorti jabuke. Negovana 7 godi

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code