Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Moravski Val

 

 

Uredni nizovi vinograda su urezani na južnim obroncima Gledićkih planina, tačno između manastira Kalenić i Ljubostinja, građenih u 15. i 16. veku, a koji predstavljaju istorijske, kulturne i arthitektonske vrednosti ovog kraja.

 

Vinogradi su obuhvaćeni renomiranim prirodnim ekosistemom hrastove šume, koji garantuje dugoročnu održivost vinogradarstva u ravnoteži sa očuvanjem životne sredine. Dodatnu slast grožđu daju hladne noći i velikim delom dana osunčane prisojne strane zasada vinograda, gde se svakodnevno obnavlja prorodan process hlađenja i sunčanja grožđa, što rezultira stvaranju najfinijeg vina.

 

Vinarija nam dolazi kako bismo postigli vizuelnu doslednost u svom asortimanu mirnih vina, po jedno crveno, rose i belo, poreklom iz zemlje pune istorije. Vino je spektakularno i daće vam razlog za slavlje.


Naša porodična vinarija i vinograd, koji se nalazi u blizini prijatnog grada Trstenika, u Srbiji, naša su zemlja, naša istorija i srce naše misije: da stvaramo i donosimo.

Moravski VAL je nastao iz strasti prema vinu i pravljenju vina, sa novom vizijom kvaliteta naše porodice, koja veruje da veliko vinarstvo počinje u vinogradu, gde koristimo i tradicionalne i moderne vinogradarske metode. Beremo grožđe na vrhuncu ukusa, a zatim koristimo naše posebne tehnike da pravimo vina sa dubinom i bogatstvom ukusa. Porodica je posvećena svakom koraku procesa proizvodnje vina, jer posvećenost pravljenju odličnih vina garantuje ukus i kvalitet.

 

Simbolika u imenu vinarije je deo price o našem vinu. „Moravski” zato što se vinogradi nalaze u trasteničkom vinogorju čija su seoska naselja smeštena na sunčanim brežuljcima nadomak reke Zapadne Morave, a „VAL” kao početna slova najmlađih Maksića u porodici.

 

Filteri
Sortiraj
Moravski Val Tamjanika 0,75

„L” je izraženo na etiketi belog vina od autohtone sorte tamjanika, ovo vino je razigran

Moravski Val Vranac 0,75

Jako, odležalo vino u kome se ogledaju žestina vatre i‚ sunca, muškog karaktera, sa izr

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code