Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Molovin

 

 

Vinski podrum nalazi se u Šidu, na izlazu iz grada u blizini magistralnog puta koji povezuje autoput Beograd-Zagreb sa Šidom, sa odličnom putnom povezanošću do plantaže vinove loze.

 

Tip podruma je spratni, tako da se proces fermentacije obavlja na nivou iznad dela podruma namenjenog za čuvanje i odležavanje vina. Fermentacioni deo je urađen po uzoru na najmodernije vinarije, i po najnovijim propisima i uredbama Ministarstva poljoprivrede, dok deo koji služi za odležavanje vina u baricima ima izgled autentičnih starih podruma.

 

Fermentacioni deo poseduje potrebnu opremu za visoko kvalitetnu proizvodnju vina, dok je deo koji služi za odležavanje i sazrevanje vina opremljen baricima precizno definisane vrste hrasta i tostinga, a koji najviše odgovara sortama iz naših vinograda.
Plantaža vinove loze nalazi se u Sremskom vinogorju, na južnim padinama Fruške gore, na 220m nadmorske visine i 45°10’58’’ i 19°18’42’’ geografske širine i dužine. Parcele pod zasadom vinograda nalaze se u k.o.Molovin i k.o.Sot, na 14km udaljenosti od Šida i 1km od državne granice sa R Hrvatskom.

Površina pod vinogradom koja se trenutno obrađuje iznosi 51.30 ha, sledećeg sortimentskog sastava: traminac, rizling rajnski i italijanski, merlo, crni burgundac, frankovka i kaberne sovinjon.

 

Sortiment vinove loze vrlo je stručno i smišljeno projektovan, na osnovu vrste zemljišta, klime, ekspozicije terena, itd.

Bele sorte grožđa, kao što je traminac, rizling rajnski i rizling italijanski su sortekoje na ovom podneblju i ovom zemljištu daju najbolje rezultate, posmatrano kvalitativno. Ovo su sorte za vrhunska i kvalitetna bela vina koja krasi intenzivan i kompleksan sortni miris, nesvakidašnja punoća i ekstraktivnost, izuzetan balans kiselina, itd.

Crvene sorte grožđa, kaberne sovinjon, frankovka, crni burgundac i merlo su, takođe, sorte za vrhunska i kvalitetna vina, koja krasi izrazito pun ukus, dobro izbalansirane kiseline, jaka struktura, izuzetan aromatski kompleks, itd.

 

U cilju dobijanja što kvalitetnije sirovine za vino primenjujemo redukciju-selektivnu rezidbu i podsecanje grozdova u fazi šarka.

Filteri
Sortiraj
Molovin Belo Poligraf 0,75

Vino svetlo žute boje, intenzivnog voćnog mirisa sa dominacijum citrusa i južnog voća i cvetno začin

Molovin Rajnski Rizling 0,75 Limited

Vino sa karakterom starog vinograda Molovina. Odležavanje u bačvama od 2.000 litara dalo je iz

Molovin Traminac Inat 0,75

Svetlo žuta boja, intenzivne sortne arome sa dominacijom tonova ružinih latica, crvenog grejpa

Molovin Crveno Poligraf 0,75

Vino intenzivne duboke crvene boje, izraženog voćnog mirisa sa dominacijom aroma višnje i kup

Molovin Frankovka Inat 0,75

Bogato vino intenzivne rubin crvene boje sa izraženim tonovima zrelog crvenog voća,punog ukusa, sa f

Molovin Merlot Inat 0,75 Limited

Bogato vino intenzivne rubin crvene boje sa izraženim tonovima zrelog crvenog voća,punog ukusa, sa f

Molovin Rose Inat 0,75

Vino blede pink boje, izraženog voćnog mirisa sa cvetno - herbalnim tonovima u pozadini, izuetno har

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code