Aleksandrović
Pobrđa Oplenca ljudi su od davnina koristili za uzgajanje vinove loze. Mesto iz koga vinarija Aleksandrović potiče, vuče svoje korene, a pre svega naziv, iz daleke prošlosti.
U rimsko doba Vincea, u srednjem veku Vinica, a danas Vinča - direktna je asocijacija čime se stanovništvo ovog mesta od davnina bavilo. Početkom dvadesetog veka u okolini Vinče podignuta je Venčačka vinogradarska zadruga, a zatim vinogradi i podrum kraljeva Petra i Aleksandra Karađorđevića koji su proneli slavu oplenačkih vina širom Evrope.
1903. Porodica Aleksandrović, koja se više od sto godina bavi vinogradarstvom i vinarstvom, od početka je blisko sarađivala sa vinogradarima i vinarima kraljevih podruma, a nalazila se i među osnivačima Venčačke vinogradarske zadruge. Pradeda Miloš Aleksandrović je bio jedan od osnivača Venčačke vinogradarske zadruge 1903. godine, a porodica je do početka II svetskog rata imala 30.000 čokota. Vinogradarsku i vinarsku tradiciju su nastavili deda Života i Aleksandar Aleksandrović.
Kada je 1992. godine čuveni dvorski podrumar Živan Tadić, koji je posle II svetskog rata emigrirao u Kanadu, saznao da porodica Aleksandrović obnavlja vinarsku tradiciju oplenačkog kraja, poslao je u Vinču originalnu recepturu - sortni sastav Trijumfa, najboljeg vina kraljevih podruma, koje se pre drugog svetskog rata pilo na skoro svim evropskim dvorovima.
Tako su njihovom podrumu, na osnovu požutelog rukopisa počeli da ispisuju nove stranice duge porodične istorije vinogradarstva i vinarstva oslanjajući se na iskustva predaka, nova naučna saznanja i modernu tehnologiju.
Varijanta White Selection je belo vino nastalo od sorte grožđa Muskat Hamburg, specijalnom tehnologi
Prefinjeni aromatski kompleks sačinjen je od osvežavajućih voćnih tonova. Na nepcima je vino puno, i
Raskošne arome tropskog voća, ananasa i manga, pretapaju se u mekan, bogat i sočan ukus, sa v
Vino snažne i kremaste teksture i prefinjenog voćno mineralnog karaktera. Raskošan buke, prep
Boja zagasito-zlatna, sa narandžastim odsjajem. Duboke arome suvih kajsija, krušaka i smokava
Bistro, zelenkasto-žute nijanse. Vrlo intenzivan, kompleksan i slojevit. Dominiraju mirisi zove,ogro
Arome sačinjene od nota crvenog voća, začinskih tonova i preliva vanile i kokosa. Ukus je zaokružen,
Izražajne arome kupina i borovnica, sa toplim tonovima pečenih suvih šljiva i diskretnim nota
Veoma bogat i složen aromatski kompleks sačinjen od tonova višanja, kupina i crnih dudinja, s
Izuzetno bogat i složen aromatski kompleks sačinjen od intenzivnih tonova crvenog i crnog bobičastog
Vino izražene boje rubina, sa intenzivnim mirisima zrelih trešanja i višanja koje upot
Upečatljiv miris šumskih jagoda, sa tonovima divlje ruže, ratluka i slatkih začina. Osvežavaj
Poluslatko roze vina sa aromama kandiranog voća, sa cvetnim prelivima. Ukus pun, sočan, kao kolač, p
Vino sa izraženim aromama egzotičnog voća. Odlikuje se intenzivnim i lepo izbalansiranim kiselinama
Mirisne voćne note, predstavljaju uvertiru za doživljaj jednog veoma energičnog i osvežavajućeg penu
Penušavo vino Trijumf Noir odlikuje se elegancijom koju prožimaju intenzivni voćni mirisi. Na
Vino se odlikuje zlatno žutom bojom i veoma je viskozno u čaši. Koncentrisano i bogato vino s