Priroda je imala hiljade godina da se razvija. Zato mi danas uživamo u čarima sočnog i ukusnog voća. Takve, potpuno prirodne, aromatične i ukusne voćke oni iz Volos Nature upotrebljavaju za proizvodnju voćnih rakija.
Postavili su sebi zadatak da iskoriste sve prirodne potencijale voćki koje su se evolucijom razvijale a da zaobiđu korišćenje komercijalnih enoloških sredstava.
Sve voćke same po sebi poseduju enzime i kvasce, koje čovek, svojim načinom industrijske proizvodnje ili prekomerenom upotrebom pesticida uništava. Oni smatraju da ih ne treba uništavati dodavanjem bilo kakvih sredstava. Oni sakupljaju sazrelo voće i ne upotrebljavaju nijednu mašinu tokom proizvodnje niti koriste enološka sredstva. Njihova proizvodnja se kreće od 400 do 600 litara po vrsti voća, zbog toga je svaka flaša numerisana, a serije ograničene.
Voćke na različitim lokalitetima poseduju jedinstvene supstance, koje im u fermentaciji daju karakter. Dodatkom enoloških sredstava rakije se nivelišu pa onda sve liče jedna na drugu. Svaka godina ima posebnu klimu koja takođe daje voću a potom i rakijama, poseban karakter. Оvo je još jedan razlog zbog koga smatraju ne trebati menjati prirodna svosjstva voća dodavanjem enoloških sredstava.
Industrijske mašine i njihov način upotrebe su jedan od razloga zašto se u voćnoj fermentaciji dodaju enološka sredstva kao sto su kvasci, enzimi i prehrane. Razlog leži u potrebi ljudi da stoje iznad svega, pa i iznad prirode. Upotrebom enoloških sredstava čovek karakteriše voćku kao "nesavršenu" te dodavanjem različitih sredsatva, proizvedenih u laboratoriji "popravlja" tu “nesavršenu” voćku.
Oni veruju u sopstveni razvoj voćke, koja se milenijumima razvijala. Da bi iskoristili sve njene potencijale, upoznali su njene karakteristike, i čine sve da ne unište njene supstance, koje su im za proizvodnju potrebne.
Kada proizvode rakiju od voća, negovanog i probranog, očuvanjem svih njegovih supstanci potrebnih za fermentaciju, dobijaju voćnu rakiju jedinstvenog karaktera.
Njihovoj rakiji nisu potrebni ekstrakti i arome da bi bila prirodna.