Vina
Naziv proizvodjača
Rejon
Godina berbe
Sastav vina
Sorta
Vrsta vina
Tip vina
Alkoholi
Ambalaža
Arhivsko vino
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Lastar

 

 

Istinski poznavaoci vina znaju kako prirodni uslovi mogu uticati na komponente vina. Tlo prepuno peska i gline, uz smenjivanje tri različita vetra sa Gledićkih planina i Juhora, čini zasade na svakoj parceli jedinstvenim, i upravo ta različitost čini Levačko vinogorje autentičnim. Upotreba modernih tehnologija u preradi i vinifikaciji, apsolutno je u službi grožđa, tako da vina uvek prikazuju svoj terroir.

 

Planina Juhor, koja se nalazi istočno od naših vinograda, uslovljava za nijansu hladniju klimu u odnosu na ostatak Levačkog vinogorja. S druge strane odlična ekspozicija omogućava visok nivo osunčanosti tokom celog dana, a nagib terena obezbeđuje stalno strujanje vazduha što povoljno utiče na mikroklimu unutar samih čokota. Visok sadržaj gline u zemljištu donosi mineralnost i širok dijapazon mirisnih materija, a profil zemljišta - do dubine od 7 metara sadrži 5 različitih slojeva. Ovo plodno zemljište sastoji se od površinski glinovitih, do slojeva čistog peska i onih gde je u većoj meri prisutan karbonat.

 

U vinariji Lastar priča o vinu počela je upravo tamo gde bi po pravilu i trebalo da počne: u vinogradu. Lastar trenutno ima 26 ha zasada, sa tendencijom proširenja u narednom periodu. Nalazi se na potezu Gaj, u okviru atara sela Sekurič na 300 metara nadmorske visine. O kvalitetu vina razmišljali smo još na početku procesa proizvodnje, te smo za podizanje mladih zasada koristili najkvalitetnije lozne kalemove - proizvedene u Francuskoj.

 

Za najbolje rezultate, primenjujemo redukciju i strogu kontrolu prinosa kako kroz kvantitet, tako i kroz kvalitet. Trudimo se da održimo niske prinose što zahteva puno ljudskog rada da bi se blagovremeno uradili neophodni procesi (rezidba, lačenje, defolijacija, proreda grozdova i na kraju kvalitetna berba).

Takođe, kako bismo sprečili uništavanje prinosa, pomoću meteorološke stanice koja je instalirana u vinogradu, detaljno pratimo parametre vremenskih uslova i mogućnosti pojave bolesti i štetočina vinove loze.

Filteri
Sortiraj
Lastar Chardonnay 0,75l

Chardonnay Lastar predstavlja pravo osveženje na tržištu. Zbog hladnijih klimatskih karakteri

Lastar Tamjanika 0,75l

Održavamo čist i mekan stil vina, pa zato i ne maceriramo grožđe, a u postupku ceđenja posebno vodim

Lastar Pinot Noir 0,75l

Ako bismo morali da opišemo Pinot noir Lastar jednom rečju, onda bi ta reč sasvim sigurno bil

Lastar Merlot & Caberner Franc 0,75l

Vinifikacija sorti se obavalja u inox sudovima, razdvojeno, uz strogi probir bobica. Primenjujući tr

Lastar Brut 0,75

Ovaj penušavac nastao je tradicionalnom, šampanj metodom od sorte chardonnay. To, pre

Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code