Vina
Naziv proizvodjača
Vrsta voća
Vrsta destilata
Ambalaža
Kutija
Cena
 RSD
 RSD

Bojkovčanka

 

 

Zamišljena kao univerzalni srpski suvenir vrhunskog kvaliteta i etno prizvuka, rakija Bojkovčanka osnovana je 1985.god. u Valjevskoj Mionici. Imenu “Bojkovčanka” kumovao je srpski grafičar Veljko Mihajlović koji joj je dao ime po nekadašnjem nazivu obližnjeg brda. I tako je od 1985.god. do danas Bojkovčanka prevalila put od lokalnog etno suvenira do modernog neponovljivog brenda, zadržavajući svoj nadasve nenadmašan kvalitet stare srpske šljivovice.

 

I tako, reklo bi se zahvaljujući svom neponovljivom ukusu i kvalitetu, dolazi do mnogih ambasada, visokih zvaničnika i uspešnih privrednika koji su je nosili na poklon kao reprezantatora ljudi i podnevlja sa kog dolazi Možda je malo neskromno tvrditi da nema većeg grada u svetu ili evropskog dvora u kome nema bar jedne Bojkovčanke, ali to je istina.

 

Naime, jedna od porodičnih tajni koja se prenosila sa kolena na koleno u okviru tradicije koja je podrazumevala da se bure nikada do kraja ne isprazni i da se u bure sa mladom prepečenicom doda malo stare, dobre, proverene prepečenice i da se na taj način duh tradicije i prošlosti prenese na novu generaciju konačno je i naučno objašnjen. Naime, japanski naučnik Masaru Emoto baveći se čudnim svojstvima vode potvrdio je da ona može da memoriše različite informacije i da u svojoj kristalnoj strukturi u skladu sa njima ostavi trag u vidu memorisane informacije. Naknadnim istraživanjem takođe je potvrđeno da se i u najmanjoj koncentraciji rasvora ta informacija nepogrešivo prenosi na ceo rastvor.

 

Zaključak je dakle da u svakoj kapljici naše rakije koju danas konzumirate možete da osetite duh naše tradicije i predaka.

Filteri
Sortiraj
Maestro
Mastercard
Visa
Dina
American Express
Banca Intesa
Verifed by Visa
Mastercard Secure Code